Viac článkov v slovenčine a češtine

Colorado padlo na ľade Dallasu

Colorado padlo na ľade DallasuSumár zápasu Dallas Stars vs Colorado Avalanche.

Zápas začali aktívnejšie domáci, prvú šancu mal Dallas v druhej minúte. Do šance sa dostal Hanzal no Varlamovova neprestrelil. O minútu neskôr mal Dallas ďalšiu príležitosť. Do šance sa dostal Eaves, ale Varlamov vďaka rýchlemu pohybu strelu vykryl. V ôsmej minúte sa dopustil menšieho kiksu za bránou Varlamov, našťastie Dallas ponúknutú šancu nevyužil. Avs sa dostali do prvej šance až v deviatej minúte, keď Landeskog po buly prekvapil obranu Stars, dostal sa až pred Bishopa, ale brankár Stars si situáciu postrážil. To bola vlastne jediná príležitosť Avs v prvej tretine, do konca prvej tretiny si Stars vypracovali zopár šancí. Najbližšie z nich bol v devätnástej minúte Roussel, Varlamov strelu kryl. Do konca prvej tretiny sa už nič nestalo a aj  vďaka Varlamovovi bol stav po prvej tretine nerozhodný 0:0. Na strely vyhral tretinu Dallas 14:4.

Druhá tretina začala pre Avs katastrofálne, už po dvadsiatich štyroch sekundách sa presadil Benn. O pár minút neskôr išli  Stars do presilovky päť na tri. V presilovke si Stars vytvorili tlak, najbližšie ku gólu bol Spezza, ale tesne minul bránu. V prvej  polovici druhej tretiny boli jasne lepší Stars, vytvárali si šance a asi najväčšiu mal Faksa keď sa sám ocitol pred bránou no Varlamov Avs podržal. V druhej polovici druhej tretiny sa začínali dostávať hráči Avs do zápasu, v jedenástej minúte sa dostal do zaujímavej šance Duchene, Bishop Stars podržal. V šestnástej minúte sa do šance dostal Rantanen, strelu s príklepu Bishop vyrazil. Rantanenovi nabíjal MacKinnon. Avs potom brzdili vylúčenia a závere druhej tretiny išli do oslabenia po faule Andrighetta. Tretina pre Avs skončila smolne keď vylúčenie Andrighetta využil sekundu pred koncom Seguin a tak  sa išlo po štyridsiatich minútach do šatne zo stavu 2:0 pre Stars. Na strely to bolo po dvoch tretinách 28:12 pre Stars.

Tretia tretina začala pre Avs veľmi dobre, v druhej minúte sa presadil Duchene. Barrie našiel úplne voľného Duchena , ktorý zakončil do pravého horného rohu. V štvrtej minúte sa pobili štyria hráči. Zadorov sa pobil s Bennom a Nemeth so Seguinom. Po bitkách nasledovala presilovka Stars a využiť ju mohol Ritche, ktorý tesne minul bránu. Avs mali šancu v trinástej minúte, Rantanen spoza bráni vystrelil z prvej, Bishop sa rýchlo presunul a strelu zneškodnil. Čas ubiehal rýchlo a šance neprichádzali, Dallas veľmi dobre bránil. V závere sa snažili Avs vyrovnať v hre bez brankára, to sa im nepodarilo a tridsať deväť sekúnd pred koncom upravil výsledok do prázdnej brány Lindell. Stars prestrieľali Avs 36:23 a zaslúžene vyhrali.


Oliver Kvartek, Slovakia, kvartek@eurolanche.com
15/10/2017 - 05:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."