Viac článkov v slovenčine a češtine

Hejduk se dočká pocty, Avs hostí Wild

Hejduk se dočká pocty, Avs hostí WildPreview zápasu Colorado Avalanche vs Minnesota Wild.

Colorado Avalanche je momentálně, i přes poměrně velký počet zraněných hráčů, v poměrně velké pohodě, vyhráli čtyři zápasy v řadě, navíc nad silnými týmy. Nejdříve v prodloužení zdolali Toronto Maple Leafs, poté na Nový rok zdemolovali New York Isladners, následně si poradili také v prodloužení s Winnipegem Jets, který ale i přes to nadále vede Centrální divizi, a poté dokázali uspět také proti Columbusu Blue Jackets.

V posledním zápase Coloradu chyběl jak brankář číslo jedna Semyon Varlamov, který nebude schopen hrát ani v dnešním zápase, tak následně také Sven Andrighetto, JT Compher, Tyson Barrie, nebo Vladislav Kamenev, který má stále zlomenou ruku.

Dnešní zápas bude pro Avs poslední v nejdelší šňůře domácích zápasů v této sezóně, přičemž do Denveru přicestuje rival posledních tří sezón, Minnesota Wild. Divočáci vyhráli jejich poslední dva zápasy. Ty hráli doma, nejdříve si hravě poradili s Floridou Panthers 5:1 a následně také nepustili k žádnému většímu výkonu další letos špatný tým, Buffalo Sabres, kterému dali 6:2.

Avs mají v letošní sezóně jednoznačného lídra, kterým je Nathan MacKinnon a jeho celá lajna. Což jsou zároveň kapitán Gabriel Landeskog a finský mladík Mikko Rantanen. MacKinnon má doposud na svém kontě v letošní sezóně neuvěřitelných 49 kanadských bodů (17g, 32a).

Hned pod ním se nachází se 38mi body Mikko Rantanen a 31 bodů má Gabe Landeskog. Nejvíce gólů v přesilovkách doteď nastřílel Rantanen a to celkově sedm, hned pod ním se šesti brankami je Nathan MacKinnon.

Nesmíme opomenout ale ani coloradskou třetí lajnu složenou z Matta Nieta, Carla Soderberga a Blake Comeaua. Tito tři hráči dokonale sjednocují svoji zkušenost a těží tak nejen pro svou lajnu, ale pro celý tým kvalitním výkonem a dostatečným počtem gólů.

Minnesota Wild (22-16-3)

Minnesota je na tom v této sezóně, jako v posledních několika letech, poměrně dobře, zatím se nachází na play-off pozicích a to konkrétně na druhém místě v divoké kartě. I oni mají svého lídra, co se týče kanadských bodů. Je jím Eric Staal. Ten má doposud na svém kontě 35 kanadských bodů, hned za ním se pak nachází Mikael Granlund se třiceti body.

Jedničkou Minnesoty je letos Devan Dubnyk, který odchytal 26 zápasů, zbylých 17 pak zbylo na dvojku Wild, kterou je letos Alex Stalock. Dubnyk vychytal v letošní sezóně již tři čistá konta, Stalock pouze jedno, můžeme proto být zvědaví, který z těchto golmanů proti Coloradu nastoupí.

PŘED ZÁPASEM - VYŘAZENÍ HEJDUKOVA DRESU

Před zápasem proběhne pro fanoušky Colorada jedna z největších akcí v letošní sezóně, pakliže nepočítáme možnou účast Avs v play-off, kterou samozřejmě nemůžeme vyloučit. Dvacet minut před zápasem totiž začne v Pepsi Center probíhat ceremoniál vyřazení dresu Milana Hejduka pod strop denverské arény.

Hejduk se stane teprve druhým českým hokejistou, jehož dres bude vyřazen. První byl v Buffalu Dominik Hašek. Ústecký rodák se tak připojí ke svým bývalým spoluhráčům Sakicovi, Royovi, Forsbergovi, Footeovi a Bourqueovi.

Ceremoniál začíná mezi 2:40-45, takže určitě koukejte, máte tu možnost sledovat ho na stanici Nova Sport 2.


Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
06/01/2018 - 18:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."