Viac článkov v slovenčine a češtine

Komentár: Spamätajte sa, prosím!

Komentár: Spamätajte sa, prosím!Colorado Avalanche sa pomaly, ale isto dostáva na úroveň, kedy nemalo problém prehrať šesťdesiat zápasov za sebou.

Drahý manažment i milí tréneri, toto sme to už mali! Už nás týmto určite neprekvapíte. Váš tím síce vlietol do sezóny super výhrami, no nadšene poskakovalo iba niekoľko fanúšikov. Väčšina totiž tušila, že to nemôže mať pri Vašej taktike dlhé trvanie. A hľa, opäť sme mali pravdu my! Je síce pekné, že útok strieľa jedna radosť, no čo z toho, keď mu chýba veľký líder? Neviete dávať góly. Brankár sa môže aj pretrhnúť, no je veľmi nepravdepodobné, že sa každý zápas sezóny skončí 1:0 po samostatných nájazdoch.

Na druhej strane, klobúk dolu pred niektorými krokmi generálneho manažéra. Obetoval veľa, aby priviedol dvoch kvalitných brankárov. Oplatilo sa a stálo to za to. Greg, tebe však nevadí, že tvoju prácu zosmiešňuje niekto na lavičke? Niekto, kto je tvrdohlavý ako peň a idem strmhlav za svojou taktikou. Mladí hráči sú niekedy príliš sebavedomí a podávajú nevyrovnané výkony. Nie je preto nič nezvyčajné, ak im ich tréner vydá nejaký „signál“, aby sa zlepšili. Ale aby Duchene hral už po X-tý krát v zlepeneckej lajne? Najväčšia mladá hviezda a budúci kapitán? O čo Saccovi ide? Chce mu totálne zničiť kariéru alebo sa uspokojí iba s devastovaným sebavedomím? Je to obrovská nehoráznosť a neúcta. Niekto má asi veľa komplexov, keďže ani v minulosti nemal problém posadiť na tribúnu najlepšieho obrancu tímu.

Príbeh sa opäť opakuje. Najlepší „sedia“, „najhorší“ hrajú. Príchod Kobasewa nepochopí nikto. Prvé zápasy hral v pohode. Bojoval, strieľal. No podľa očakávaní aktuálne spadol do hlbokého priemeru. Nesnaží sa, pôsobí flegmatickým dojmom. Že by brat Tylera Arnasona? A potom nečakajte zhola nič, keď takýto hráč má byť dravým krídlom pre Duchenea.

Istá športová osobnosť (tuším ten, po ktorom je pomenovaná trofej v NFL) raz povedala: Najhoršie je, keď si zvyknete na prehry. Colorado Avalanche to predviedlo v minulej sezóne. Osobne si myslím, že Joe Sacco sa mal pratať preč už vtedy. Je neprípustné, aby v dnešnej dobe predvádzal tím na vrcholovej úrovni tak kolísavé výkony zakončené neuveriteľnou sériou prehier. Napokon zostal a svoju loď opäť smeruje do priepastných hlbín. Zjavne má problémy sám so sebou a nevie oddeliť osobný život od profesionálneho.

Keď Colorado vyhralo niekoľko úvodných zápasov, tak som sa samozrejme potešil. Hneď to bol krajší deň. Avšak v kútiku duše som cítil, že stále nie je niečo v poriadku. Bohužiaľ, teraz sa pomaly dostávajú na povrch detaily a môže to byť len a len horšie. Uvedomujem si, že možno stále prechádzame prestavbou, ale nikdy nepochopím Saccove nelogické kroky, ktoré tento tím môžu dostať o niekoľko rokov dozadu.

Čo teda robiť?

1. Sacco, spamätaj sa, keď tu chceš zostať. Posuň Duchenea vyššie. Rozbi útok Ryana O´Reillyho. Nezaujíma ma, že je najlepší. Kde sú potom góly? Spoj Duchenea s Gabrielom Landeskogom.

2. Sacco, chovaj sa ku každému hráčovi rovnocenne. Kobasew po svojich posledných výkonoch nemá v zostave miesto. Radšej tam daj TJ Galiardiho. Skús ho dať do jednej lajny s Landym a Mattom. Ak to nevyjde, je tu ešte stále výborne hrajúci Joakim Lindstrom.

3. Sacco, ak si nič z tohto nepochopil, tak už radšej odíď a nebabri sa v tíme. Nechcem k nikomu prechovávať nenávisť, kritizovať spoza počítača, ale proste to už takto ďalej nejde. Nakoniec, odrazí sa to na návštevnosti Pepsi Centra. Kto chce vidieť nula gólov?


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
29/10/2011 - 16:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."