Viac článkov v slovenčine a češtine

Čo je s Marekom Svatošom?

Čo je s Marekom Svatošom?Čo je s Marekom Svatošom? Veľa z Vás si môže položiť túto otázku. V tomto článku Vám prinesiem na túto otázku odpoveď.

Marek Svatoš, 29-ročný rodák z Košíc pôsobil v organizácii Lavín osem rokov. Do tohto počtu sa ráta aj čas strávený na farme Avalanche. Jeho celá kariéra v drese Avs bola sprevádzaná veľkými výkonnostnými výkyvmi. Určite si všetci spomeniete na zápasy, kedy bol ťahúňom mužstva a na zápasy, v ktorých odohral len pár desiatok sekúnd.

Sezóna 2009/10 bola Marekova posledná v drese Colorada. Svojim podpriemerným výkonom nepresvedčil trénera Sacca a manažment klubu a tak sa novej zmluvy nedočkal. Markove kroky smerovali do Ruska, do KHL. Na kontrakte sa dohodol s Avangardom Omsk. V drese ruského celku odohral len 19 zápasov (3+5).

Potom prišla ponuka z NHL. O Svatošove služby mali záujem Bluesmani zo St. Louis, ktorí s ním podpísali dvojcestný kontrakt. Aj keď sa Marek vrátil do NHL tak za St. Louis neodohral ani jeden zápas, lebo hneď bol umiestnený na listinu voľných hráčov.

Z waiver list ho stiahli Predátori z Nashvillu. V drese Predators takmer 30 ročný Košičan odohral len 9 zápasov, v ktorých vôbec nepresvedčil a preto nasledovala výmena do Ottawy. V drese Senators odohral o 10 zápasov viac, no nazbieral len 5 bodov. Marek mal so Senátormi z Ottawy zmluvu len na jednu sezónu a preto je v súčasnosti bez angažmánu.

V súčasnosti je teda Marek bez zmluvy, no aktívnu kariéru ešte neukončil. Preto sa núka otázka: „Čo bude ďalej s Markom?“  Podľa môjho názoru by sa Svatoš dokázal presadiť v Európe, KHL neberme do úvahy, pretože na to asi už nemá. No stále je tu Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Česká republika a v neposlednom rade Slovensko, kde by bol paradoxne asi jedným z najlepších. Možným problémom jeho návratu do Európy je jeho manželka – Američanka, ktorá sa asi nerada sťahuje, keďže Markove pôsobenie v Rusku skončilo rýchlejšie ako začalo.


, ,
01/11/2011 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."