Viac článkov v slovenčine a češtine

Patrick Roy zavíta s Avs do Montrealu

Patrick Roy zavíta s Avs do MontrealuPreview zápasu Colorado Avalanche vs Montreal Canadiens.

Dnes je na programe druhý a posledný zápas týchto dvoch súperov v základnej časti. V prvom zápase v Denveri vyhralo Colorado 4-1. V bránke chytal rodák z Montrealu Jean-Sebastien Giguere a jeho štart sa očakáva aj dnes.

Tréner Colorada a bývalý brankár Montrealu Patrick Roy sa prvýkrát vráti do Montrealu ako tréner hosťujúceho mužstva. So svojim tímom sa pokúsi získať ôsme víťazstvo z desiateho zápasu, ale vie, že to bude náročné. „Pokúsil som sa mať jednoduchý prístup v zápase“, povedal Roy. „Nechcem seba nadradzovať nad hráčov, chcem ostať na rovnakej úrovni ako oni. Iba sa pokúšam zamerať na príchod sem a nato, aby som videl hrať mojich hráčov skvelo. Nie je o mne, je to o nich“.

Avalanche (44-19-5)

Colorado začalo svoj kanadský výlet víťazstvom 3-1 v Ottawe a stále má jednobodový náskok nad Chicagom.  Prehralo v poslednej dobe len dva zápasy, so St. LouisAnaheimom, teda tímami, ktoré sú v konferencii pred ním.

Canadiens (37-25-7)

Montreal vyhral posledné dva zápasy, keď najprv zmazal trojgólové manko Ottawe a potom vyhral v Buffale 2-0. Montreal momentálne bojuje o dva isté miesta do playoff s Tampou BayTorontom. Na zápas proti Patrickovi Royovi sa však hráči tešia. „Patrick Roy je samozrejme výnimočným hráčom“, povedal Carey Price. „Bol jedným z mojich vzorov keď som vyrastal a na zápas sa mimoriadne teším.“

Kto je vo forme

V drese Colorada okrem tradičných zbieračov bodov chytil bodovú formu aj John Mitchell (päť bodov za tri góly a dve asistencie v posledných štyroch dueloch) a Jamie McGinn so štyrmi bodmi (2+2) v posledných troch dueloch. V drese Montrealu zaznamenal center David Desharnais štyri body za dva góly a dve asistencie v troch posledných zápasoch.

Zranenia

Colorado dnes už pravdepodobne nastúpi s Paulom Stastnym, ktorý vynechal štyri zápasy pre problémy s chrbtom. Do konca základnej časti je mimo PA Parenteau (koleno) a do konca sezóny Alex Tanguay (bedro). V drese Montrealu chýba obranca Josh Gorges (zlomená ruka). Do AHL po otrase mozgu na rozohratie bol poslaný útočník Michael Bournival.


Rudolf Sery, Slovakia, sery@eurolanche.com
18/03/2014 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."