Viac článkov v slovenčine a češtine

Elliott sa postaral o výhru Colorada

Elliott sa postaral o výhru ColoradaColorado Avalanche chcelo zaznamenať prvú výhru sezóny proti divíznemu rivalovi v zápase s Edmontonom Oilers.

Na úvod novinky. Erik Johnson bol zaradený na listinu zranených hráčov (svalstvo). Jeho miesto zaujal Stefan Elliott, ktorý odohral svoj prvý zápas v NHL. Náhradníkmi boli Brandon Yip, Joakim LindstromMatt Hunwick. Zápas sa začal rýchlym tempom, do útoku sa hrnuli najmä hráči Colorada. Počas prvej tretiny predviedli niekoľko pekných kombinácií. Na oboch stranách chýbali konkrétne zakončenia a gólové šance. Úvodný gól padol po katastrofálnej rozohrávke Shanea O´Briena a následnom komickom zmätku pred bránou. Ladislav Šmíd dorážal do úplne odkrytej brány. Avalanche sa snažili vyrovnať a podarilo sa im to ani nie o dve minúty neskôr. Matt Duchene parádne vysunul Chucka Kobasewa, ktorý sa sám vyrútil na bránu, ale nedal. Až za ním sa presadil Jay McClement a skóre vyrovnal. Šance boli na oboch stranách, väčší tlak predviedol Edmonton v závere prvého dejstva, keď hral presilovku. Skóre bolo po prvej tretine nerozhodné.

Druhá tretina sa poriadne ešte ani nezačala a Oilers vstrelili druhý gól. Eric Belanger vystrelil na Semyona Varlamova, ktorý vypustil puk a Ryan Jones už nemal problém zasunúť do prázdnej brány. Katastrofálna chyba. Hneď na to sa takmer presadil Aleš Hemský. Hostia navyše hrali ďalšiu početnú výhodu. Počas nej sme sa dostali do prečíslenia, ale McClement z veľmi dobrej pozície nevyrovnal. Edmonton začal kontrolovať priebeh zápasu a jeho ďalší gól visel vo vzduchu. Na hráčoch Colorada bola badať únava, laxnosť, frustrácia, flegmatickosť, cynickosť, nezáujem, apatia a podobne. Neprichádzali žiadne šance a strely. Výsledkom bolo 7 striel v porovnaní s 11 z predošlej časti. Gabriel Landeskog sa obtáčal okolo brány Devana Dubnyka, no zbytočne. Niekoľko dobrých akcií nakoniec vyrobil útok okolo Paula Stastneho, ale bez výsledne. Nepomohla ani presilovka v závere. Katastrofa pokračovala ďalej. Colorado prehrávalo 1:2.

„Olejári“ mohli všetko zaklincovať v ďalšej presilovke, našťastie sa im to nepodarilo. Na jej konci sa dnes dobre hrajúci Kobasew predral pred Dubnyka a vypýtal si faul. Potom to bola dokonca presilovka o dvoch hráčov, počas ktorej sme sa však nedostali ani do pásma. Končiacu výhodu o jedného hráča sme chvalabohu zakončili gólom. O´Brien prestrelil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste a zápas vyrovnal. Hemský sa potom vyrútil do prečíslenia, ale všetko perfektne vyriešil Elliott. Debutujúci hráč v NHL vstrelil o pár sekúnd svoj prvý gól – takisto strieľal od modrej. „Lavíny“ sa šokujúco ujali vedenia 3:2. Bol to kľúčový moment celého stretnutia. Domáci sa zázračne nakopli a začali tlačiť. Konečne hrali poriadny hokej a tvrdo sa snažili. V tomto momente zápasu sa súper nedostal ani pred bránu. David Jones vynikajúco „zneškodnil“ zakázané uvoľnenie. Jan Hejda sa dostal k puku a všetko prestrelil. Bol to rovnaký gól ako dva predošlé a opäť z hokejky obrancu. Dve minúty pred koncom uzavrel skóre do prázdnej brány Stastny. Colorado vyhralo 5:2, aj keď to po dvoch tretinách nevyzeralo dobre.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
27/11/2011 - 04:01

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."