Viac článkov v slovenčine a češtine

Stuart odohrá 1000. zápas

Stuart odohrá 1000. zápasObranca Colorada Avalanche Brad Stuart dnes v noci odohrá 1000. zápas v NHL a stane sa vôbec 100. obrancom v histórii, ktorému sa to podarí.

Brad Stuart dnes v noci v zápase proti Pittsburgu Penguins prekoná jeden veľký historický míľnik. Obranca Colorada Avalanche nastúpi na svoj 1000. zápas v najlepšej hokejovej lige sveta. Stuart sa do zostavy vracia po zranení a stane sa len 100. obrancom a celkovo 293. hráčom v NHL, ktorý prekoná tisícovú hranicu stretnutí.

Stuart sa pripojí medzi legendy Colorada, ktoré rovnaký míľnik prekonali. V lukratívnej spoločnosti sa nachádzajú Adam Foote, Todd Gill, Milan Hejduk, Ian Laperriere, Patrick RoyJoe Sakic. Brad Stuart pôsobí v tíme Avs prvým rokom, keď bol súčasťou výmeny so San Jose Sharks. Doposiaľ v prebiehajúcom ročníku odohral 14 zápasov, v ktorých si pripísal 37 hitov a 32 zblokovaných striel. Priemerne strávi na ľade niečo okolo 19-tich minút.

Brad Stuart sa dostal do NHL po drafte v roku 1998, keď po ňom siahli skauti a tréneri tímu San Jose už v prvom kole. Stane sa len 5. hráčom, ktorý bol draftovaný v roku 1998 a prekoná hranicu 1000. zápasov v NHL. Stuart sa pripojí k Vincentovi Lecavalierovi, Robynovi Regehrovi, Bradovi RichardsoviDavidovi Legwandovi.

Stuart momentálne hrá už 15. sezónu v NHL. Väčšinu svojej kariéry odohral za Sharks, ale taktiež obliekal dres Calgary Flames, Bostonu Bruins, Los Angeles KingsDetroitu Red Wings. V roku 2000 bol menovaný do All-Star zápasu nováčikov a bol nominovaný aj na Calder Trophy. Najväčší životný úspech zažil v roku 2008, keď ako člen Red Wings vyhral Stanley Cup.

zdroj: Colorado Avalanche


Juraj Janotak, Slovakia, janotak@eurolanche.com
18/12/2014 - 19:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."