Viac článkov v slovenčine a češtine

Bigras pripravený na NHL

Bigras pripravený na NHLChris Bigras prežíva skvelú sezónu v OHL a pomaly poškuľuje po budúcnosti v NHL.

Chris Bigras presne vie, čo naňho po skončení jeho juniorskej kariéry čaká. Počas minuloročného prípravného kempu podpísal s Avalanche trojročný nováčikovský kontrakt, ktorý mu ukončení pôsobenia v Owen Sound Attack zaručuje možnosť hrať profesionálny hokej. Bigrasovi tento pocit stability pomáha, no ako sám tvrdí, neprestane na sebe pracovať dovtedy, dokedy jeho čas v profesionálnom hokeji príde. Hodlá sa rovnako ako doteraz naplno trénovať a sám so sebou nebude spokojný dovtedy, dokedy si nesplní sen o pôsobení v NHL.

„Určite mi to dodáva sebavedomie. Viem, že svoj celoživotný sen mám priamo na dosah,“ povedal Bigras pred sezónou. „Dodáva mi to ešte viac sily a odhodlania, aby som aj naďalej na sebe tvrdo pracoval a robil všetko to, čo ma vôbec dostalo do situácie, kedy mám reálnu šancu pomýšľať na pôsobenie v NHL.“ Tohoročný kemp odohral prevažne v obrannom páre s 31-ročným Nateom Gueninom. Rovnako ako minulý rok,  aj toho roku patril Bigras k príjemným prekvapeniam predsezónnej prípravy. Za svoje výborné obranné výkony si vyslúžil pozornosť veteránov tímu.

 Už počas minuloročného predsezónneho kempu sa Bigras ukázal v dobrom svetle

„Bude z neho výborný hráč. Už teraz hrá veľmi dobre,“ povedal počas prvých dní kempu Guenin. „Myslím, že sme spolu skvelo spolupracovali. Dobre sme navzájom komunikovali a snažili sme sa hrať jednoducho. Veľmi dobre sa s ním hrá,“ dodal Guenin. 19-ročný Bigras sa počas prípravy necítil lepšie iba na ľade, ale aj mimo neho. Pre Bigrasa to bol už druhý prípravný kemp. Toho prvého sa zúčastnil ešte pred minulou sezónou, necelé 3 mesiace po tom, ako si ho Avalanche počas draftu vybrali z 32. miesta. „Cítil som sa oveľa istejšie, keďže som sem prišiel s tým, že po minulom roku už v podstate viem, čo ma čaká. Už som vedel, ako Avalanche fungujú,“ povedal Bigras. „Už ste pripravený na tréningy, ktoré vás čakajú. Zároveň si viac veríte, keďže ste už v rovnakej situácii boli aj pred tým a viete, že na takejto úrovni viete hrať.“

Pred začatím svojej profesionálnej kariéry má však Bigras v Owen Sound nevybavené účty. Attack majú našliapnuté do play-off OHL a spravia všetko preto, aby sa minuloročné vypadnutie v prvom kole, kedy ich vyradili Sault Ste. Marie Greyhounds, už neopakovalo. Rodák z ontárijskej Orillie začal túto sezónu ako najstarší člen obrany Owen Sound. Chcel zlepšiť svoj výkon, keďže počas predchádzajúceho ročníka v 55 zápasoch nazbieral 26 bodov (4+22) po tom, ako si v sezóne 2012-2013 v 68 stretnutiach na svoj účet pripísal 38 bodov (8+30). Svoj plán zatiaľ naplnil do bodky. Bigras je lídrom v bodovaní obrancov celej OHL, keďže po 34 zápasoch má na konte 41 bodov (12+29). Naposledy bol Bigras vyhlásený za najlepšieho obrancu mesiaca december po tom, ako si v 6 decembrových zápasoch pripísal 4 góly a 9 asistencií. 

Zdroj: Colorado Avalanche

Uvidíme Chrisa Bigrasa v drese Avalanche?
Áno, budúcu sezónu
Áno, do troch sezón
Nie, zostane hrávať v AHL
Nie, Avalanche ho vymenia

Michal Hezely, Slovakia, hezely@eurolanche.com
10/01/2015 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."