Viac článkov v slovenčine a češtine

Avs padli v Edmontonu

Avs padli v EdmontonuSumář ze zápasu Edmonton Oilers vs Colorado Avalanche

Další zastávkou na tripu Lavin byl Edmonton, soupeř papírově z nejslabších. Pro Avs další veledůležitý zápas a povinnost dvou bodů.

Vstup do zápasu byl jako z hororu. V polovině páté minuty hráči Avs neobsadili sjíždějícího obránce Martina Marinčina, který vymetl růžek branky za Varlamovem. O cca minutu později vyhrál Jordan Eberle důležitý osobní souboj nad Zachem Redmondem, dostal se k dorážce a zvýšil již na 2:0. Nedostali jsme se ještě ani do poloviny první třetiny, když jsme inkasovali potřetí - tentokrát Taylor Hall nachytal na švestkách Varlamova na první dojem nepříliš nebezpečnou střelou, byť z nebezpečné pozice. Čas 9:36, stav 3:0 a do branky šel Berra. Ve zbytku třetiny byli Avs aktivnější, Oilers poté vystřelili už jen jedenkrát na branku. Hřál je ale pohodlný tříbrankový náskok.

Ve druhé třetině Avs zapli na vyšší stupeň, Oilers jim nabídli dvojitou přesilovku, ve které nebezpečně pálil Jarome Iginla. V jejím závěru a již klasické přesilovce se Iginla dostal k další ráně po pobídce od Tysona Barrieho a tentokrát už trefil přesně. Brankář domácích Ben Scrivens toho mnoho neviděl. V polovině třetiny sehráli Avs pěknou kombinaci, k dorážce se prodral Alex Tanguay a snížil na 3:2. V dalším průběhu třetiny přišly další šance, Barrie trefil od modré tyčku. Tento stav tedy platil po 40ti minutách, kdy pro každý tým hovořila poměrně jasně jedna ze třetin.

Ve třetí třetině se hra více vyrovnala. Ze začátku se velké šance neobjevovaly, ale po chybě domácí obrany se dostal zčista jasna sám před branku Tanguay, položil si Scrivense a namazal před prázdnou branku Ryanu O'Reillymu, který nemohl minout. V tu chvíli si Ryan připsal třetí bod večera (1+2). Do další šance prolétl Matt Duchene, ale nezakončil přesně. Před polovinou třetí třetiny nabídl Edmontonu přesilovku John Mitchell. Oilers si dokázali vytvořit tlak, který ke konci přesilovky přetavili v branku. Derek Roy byl na brankovišti nejpozornější a dorazil za Berru puk, který byl volný mezi betonem a lapačkou, o čemž švýcarský brankář bohužel nevěděl. Avs se do konce zápasu snažili vyrovnat. V dobré pozici se sám na hranici kruhu ocitl Mitchell, který mohl odčinit své předchozí vyloučení, ale branku nedal. Avs tak ze zápasu vyšli naprázdno, což je v současné situaci definitivní rána (z milosti).


Ondrej Kolinsky, Czech Republic, kolinsky@eurolanche.com
26/03/2015 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."