Viac článkov v slovenčine a češtine

Holos podpísal zmluvu vo Švédsku

Holos podpísal zmluvu vo ŠvédskuÉra nórskeho obrancu v Colorade sa skončila.

Jonas Holos, ktorý je stále členom organizácie Colorada Avalanche, podpísal novú zmluvu na 1+1 rok so švédskym tímom najvyššej súťaže Farjestadom BK. Podľa medzinárodných pravidiel si Colorado stále drží svoje práva na Holosa od podpisu zmluvy v roku 2010, keďže sa stalo jeho prvým tímom v NHL. Potom, čo za klub odohral jednu sezónu, odišiel po vzájomnej dohode do Európy, keďže nechcel hrať v AHL. Práva Colorada vypršia 1. júla 2015. Do tohto dňa, Holos nemôže vyjednávať, ani dostať kontrakt od iného tímu NHL. Keďže už podpísal zmluvu vo Švédsku, je jasné, že sa do Colorada nevráti.

Eurolanche.com v máji tohto roka informoval o prebiehajúcich rokovaniach medzi Holosovým agentom a manažmentom Avs, avšak na stole nebola žiadna konkrétna ponuka. Holos sám povedal v exkluzívnom rozhovore pre fanklub Eurolanche, že by hral za klub iba vtedy, ak by dostal jednocesntú zmluvu. Zjavne s tým druhá strana nesúhlasila.

Vždy som to cítil tak, že som chcel vo Farjestade hrať znovu, odkedy som tento klub opustil,” povedal Holos v rozhovore pre oficiálny tímový web farjestadbk.se. V tomto klube strávil dve sezóny predtým, než odišiel do zámoria. V roku 2009 sa s ním dokonca stal ligovým majstrom. Je to dobrý pocit byť späť. Keď som bol posledné roky v KHL, bolo to ťažké, lebo sa veľa cestovalo a život mimo ľadu nebol takmer žiadny. Teraz to bude úplne iné,” uzavrel Holos.

Holos počas sezóny 2010-11 odohral 39 zápasoch, v ktorých zaznamenal 6 bodov (všetko asistencie) a 10 trestných minút. Počas sezóny taktiež odohral 17 stretnutí za Lake Erie Monsters, farmársky tím Avalanche v AHL. V spomínaných zápasoch si na svoje konto pripísal 6 asistencií a 8 trestných minút. V AHL odohral aj 7 zápasov play-off, v ktorých si na konto pripísal gól a asistenciu. 

Po vzájomnej dohode s Avalanche opustil klub po sezóne a podpísal zmluvu so švédskym tímom Växjö Lakers aj napriek tomu, že s Avs pôvodne podpísal dvojročný kontrakt. V Švédsku odohral dve sezóny, po ktorých podpísal kontrakt s Lokomotivom Jaroslavľ, kde strávil posledné dve sezóny.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
17/06/2015 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."