Viac článkov v slovenčine a češtine

Vymení Colorado 10. voľbu na drafte?

Vymení Colorado 10. voľbu na drafte?Vedenie klubu priznalo, že je otvorené všetkým možnostiam.

To, čo by bolo v minulosti neprípustné, sa môže v každej chvíli stať realitou. Po minulé roky sme si zvykli, že Colorado Avalanche vyberalo na drafte z vysokých pozícii. Tieto voľby by za nič na svete nevymenili. Teraz je situácia úplne iná. „Nezavrhneme nič predom. Keď ste na drafte, stáva sa toho veľa, máte veľa možností. Ak jedna z nich príde, a posunie nás či už vyššie alebo nižšie, určite sa na ňu pozrieme,“ povedal minulý týždeň generálny manažér klubu Joe Sakic.

Colorado má tento rok 10. voľbu. Bude to po štvrtýkrát v histórii klubu, keď si bude vybrať z desiatich najlepších. Predošlé tri výbery sú všetkým jasné – Matt Duchene, Gabriel Landeskog a Nathan MacKinnon.

Vôbec po prvýkrát v histórii niekto z vedenia tímu naznačil možnosť výmeny draftovej voľby v prvom kole. Záujem určite o ňu bude. Podľa skautov je prvých desať hráčov tohtoročného draftu zmesou obrovského talentu a žiadny klub určite na nich nestratí.

Colorado sa dočká pravdepodobne dvoch typov ponúk. Prvú nahlási tím, ktorý bude núkať hráčov za jeho voľbu. Druhú asi do pléna hodí samotné Colorado a bude načúvať protiponukám. Išlo by nielen o 10. voľbu, ale aj napríklad Ryana O´Reillyho. Cieľom tohto kroku by na rozdiel od prvého bolo posunúť sa na drafte ešte vyššie. Obchodný partner sa presunie o pár priečok vyššie, ale vďaka talentovaným mladíkom moc nestratí a ešte k tomu dostane O´Reillyho.

Avalanche si budú vyberať v ďalších kolách ešte piatich hráčov v druhom, tretom, štvrtom, šiestom a siedmom kole. Voľbu v piatom vymenili minulý rok do Montrealu Canadiens za Daniela Brierea spoločne s PA Parenteauom. 

Medzi najväčších kandidátov na draft Avs v prvom kole patria obrancovia Ivan Provorov, Zachary Werenski a útočníci Lawson Crouse, Mikko Rantanen a Pavel Zacha.

Vymení podľa vás Colorado svoju voľbu?
Áno.
Nie.

David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
22/06/2015 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."