Viac článkov v slovenčine a češtine

Zprávy z nižších soutěží (2.)

Zprávy z nižších soutěží (2.)Jak se daří mladým nadějím Avs v nižších, juniorských, univerzitních a evropských soutěžích ?

Fort Wayne Komets

V týdnu San Antonio přeřadilo pět hráčů do tohoto týmu včetně prospektů Trevora Cheeka a Garretta Meurse. Komety hrají tento víkend dva přípravné zápasy proti Evansville IceMen. Základní část sezóny jim pak začne 16. října v Kalamazoo.

OHL

Nick Magyar (Kitchener Rangers): Magyar si při venkovním utkání proti North Bay připsal úvodní gól zápasu, celkem si připsal 4 střelecké pokusy a Rangers vyhráli 4:2. V dalším venkovním zápase v Sudbury při dalším vítězství v poměru 4:2 Magyar nepříjemně narazil do mantinelu a zlomil si kotník, kvůli čemuž bude minimálně 6 týdnů pauzírovat. Do tohoto nešťastného okamžiku stihl nastoupit do 3 zápasů a připsat si 2 body (1+1). Rangers mají zatím bilanci 2-0-1 a jsou 4. v Středozápadní divizi Západní konference.

Kyle Wood (North Bay Battalion): Battalion si připsali nejdříve prohru výše zmíněnou s Rangers, aby pak doma porazili Sarnii 5:4 před 3.319ti diváky v North Bay Memorial Garden. Wood zatím stále nedoléčil zápěstí, které mu bylo v létě operováno. North Bay mají zatím bilanci 1-3 a jsou 3. v Centrální divizi Východní konference.

QMJHL

JC Beaudin (Rouyn-Noranda Huskies): Beaudin prožil velmi vydařený večer při vítězství 8:4 proti Chicoutimi Sagueneens, během nehož vstřelil hattrick. Dělí se o první místo v týmu v produktivitě s 9ti body (5+4) a v hodnocení +/- má +8 bodů za 6 zápasů.

Sergei Boikov (Drummondville Voltigeurs): Boikov si zatím připsal 4 body (1+3) v 6ti zápasech, během nichž si připsal i 12 trestných minut. Drumondville vyhráli 2 z posledních 3 zápasů a drží 4. místo v QMJHL s bilancí 7-2-0-0. Tento týden porazili 6:3 Val-d'Or, prohráli 2:6 s Rouyn-Noranda a poté opět zvítězili a to 5:4 nad Halifaxem.

Nicolas Meloche (Baie-Comeau Drakkar): Melochovi stačí 3 branky v 6ti zápasech k vedení týmového pořadí střelců, k tomu stihl také 22 trestných minut. Baie-Comeau se výrazně nedaří a mají bilanci 1-7-0-0, poslední dva zápasy prohráli shodně 2:6 a nyní vzhlíží s nadějí k dvěma domácím zápasům.

Julien Nantel (Rouyn-Noranda Huskies): Nantel se dělí o vedení v týmové produktivitě právě s JC Beaudinem s bilancí 3+6 a hodnocení +/- má +4. Při Beaudinově hattricku si připsal také tři body (2+1). Rouyn-Noranda má zatím velmi příznivou bilanci 7-1-1.

Alexis Pepin (Val-d`Or Foreurs): Pepin zatím stihl 5 bodů (2+3) v 6ti zápasech. Foreurs vyhráli dvakrát za sebou a nyní mají bilanci 5-3-0-1, v těchto dvou zápasech si Pepin připsal po asistenci.

WHL

Conner Bleackley (Red Deer Rebels): Bleackley odehrál ještě minulý týden za Avalanche proti Flames a poté se připojil ke svému juniorskému týmu. Rebelům zatím stihl pomoct ke dvěma vítězstvím 5:1 a 7:4.

Gustav Olhaver (Seattle Thunderbirds): Thunderbirds si v týdnu připsali výhru 4:1 a prohru 5:6pp. Olhaver při prohře svého týmu vstřelil branku.

NCAA

Will Butcher (University of Denver): Butcher s Denver Pioneers porazili v přípravném zápase Calgary 4:0. V tomto týdnu vstoupí do sezóny dvěma domácími zápasy proti Air Force.

JT Compher (University of Michigan): Compher vstřelil dvě branky při demolici Toronta 8:1. Michigan přestřílel Toronto 54:12 a Compher obě své branky vstřelil v přesilovce.

A.J.Greer (Boston University): Boston vyhrál poslední přípravný zápas 4:2 nad Acadií a Greer si připsal 1 asistenci.

Ben Storm (St. Cloud State University): Huskies vyhráli poslední přípravný zápas 6:2 a Storm vstřelil jednu z branek svého týmu.

Finsko

Sami Aittokallio (Karpat Oulu): Ve finské lize má bilanci 4-1-3, brankový průměr 1.66 a úspěšnost zákroků 92.8%, celkově během 470ti minut v brance inkasoval 13 branek a připsal si 167 zákroků. Oulu vyřadilo v CHL Düsseldorf po vítězstvích 2:0 a 3:0 a v dalším kole se utká s pražskou Spartou a to 3. a 10. listopadu.

Maximilian Pajpach (Tappara U20): Pajpach si připsal 27 zákroků při prohře svého týmu 3:6 s Ilves. V dalším zápase Tappara vyhrála 4:0, ale v tomto utkání Pajpach nechytal. Celkově má zatím po 8 zápasech úspěšnost zákroků 87.3%.

Švédsko

Anton Lindholm (Skelleftea AIK): Lindholm zatím nastoupil do 5ti zápasů, připsal si 4 trestné minuty a -1 v hodnocení účasti. Při středeční prohře svého týmu se zranil. Přes HC Košice postoupila Skelleftea do dalšího kola CHL.

Wilhelm Westlund (Vita Hasten HC): Westlund si zatím během 6ti zápasů připsal gól a dvě asistence, 2 trestné minuty a +4 body za účast na ledě.

Rakousko

Luke Walker (Klagenfurt AC): Walker si zatím během 6ti zápasů připsal 3 asistence a dvě trestné minuty.

KHL

Denis Parshin (Omsk Avangard): Parshin zatím odehrál 17 zápasů s bilancí 1+8. Omsk je první s 32 body a bilancí 9-4-1-4.

Andrei Mironov (Dynamo Moskva): Mironov je zatím stále na marodce, takže jeho bilance zůstává na 2 asistencích v 8 zápasech. Dynamo má zatím 31 bodů a bilanci 9-4-0-2.

Zdroj: Colorado Avalanche

Půjdete se podívat na vlastní oči na Aittokallia při pražském zápase CHL proti Spartě ?
ANO
NE
Možná

Ondrej Kolinsky, Czech Republic, kolinsky@eurolanche.com
10/10/2015 - 14:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."