Viac článkov v slovenčine a češtine

Theodore sa k nám takmer vrátil

Theodore sa k nám takmer vrátilNechýbalo veľa, aby si dres Colorada Avalanche opäť obliekol brankár Jose Theodore.

Colorado sa v poslednom zápase stretlo s Floridou Panthers a vyhralo 4:3 po predĺžení. V bráne porazeného tímu stál starý-známy Theodore. „Takmer som sa k vám vrátil,“ povedal s úsmevom Adrianovi Daterovi. Manažment Avs mal o neho záujem. Ak by nevyšla akvizícia Jeana-Sebastiena Giguera, tak by bol oficiálnou dvojkou práve Theodore.

Jose prišiel do Colorada tesne pred uzávierkou prestupov v marci 2006 za brankára Davida Aebsichera. Theodore prišiel zranený, takže dočasnou jednotkou bol dobre chytajúci Peter Budaj. Keď sa Theodore ku koncu sezóny uzdravil, mal veľmi zlé štatistiky a nezažiaril ani v play-off. V ďalšej sezóne o pozíciu jednotky definitívne prišiel. V druhom plnom ročníku v drese „Lavín“ sa opäť vypracoval späť, ale nebolo to ono. V lete 2008 odišiel do Washingtonu Capitals, kde sa v bráne stretol so Semyonom Varlamovom. Prežil tam úspešné obdobie. Ďalšími klubmi v jeho kariére sa stali Minnesota Wild a terajšia Florida.

Theodore nie je zlý brankár. Najhoršiu časť svojej kariéry strávil bohužiaľ u nás. Nebol však prvým kvalitným hokejistom, ktorému sa v Denveri akoby zázračne odrazu nedarilo. Nikdy nedokázal byť skutočnou jednotkou. Jeho pôsobenie bolo skôr mini súbojom medzi ním a Budajom. Určite k tomu nedopomohli ani ich spoluhráči. Však vtedajší káder jednoznačne smeroval do suterénu. Bolo by to iné, kebyže by prišiel do súčasného tímu ako dvojka?

Giguere nakoniec ako prvý kandidát na post dvojky súhlasil s ponukou manažmentu Avs. Podpísal dvojročnú zmluvu za veľmi výhodných finančných podmienok pre obe strany. Jean je síce už starším veteránom, no jeho úspechu z minulosti hovoria za všetko. V súčasnosti navyše predvádza výkony ako za starých čias, kedy bol najlepším brankárom play-off. V jeho prípade nemáme čo ľutovať.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
20/01/2012 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."