Viac článkov v slovenčine a češtine

Colborne natěšený na sezónu v Coloradu

Colborne natěšený na sezónu v ColoraduNová posila Colorada se těší na sezónu v novém klubu.

Joe Colborne se vrátil do Denveru, kde dříve působil dva roky na místní univerzitě. Novou příležitost, která se mu v letní přestávce naskytnula, označil jedním slovem za úžasnou.

Nejen, že je Colborne šťastný, že je ve městě, které mu není cizí, ale taky díky tomu, že je fyzicky úplně zdravý a připravený na novou sezónu.

"Cítím se skvěle na ledě a jsem zdravý, což jsem v minulých letech nebyl třeba kvůli problémům se zápěstím," řekl Colborne ve čtvrtek. "Vrátit se a být kompletně zdravý na první den tréninkového kempu je pro mě nová věc a je to super."

V sezóně 2015-16 si Colborne udělal kariérní maximum, když zaznamenal 44 kanadských bodů za 19 golů a 25 asistencí. Během sezóny hrál nejvíce na pozici centra a je předpokládáno, že bude hrát centra i v Coloradu Avalanche.

Nicméně, Colborne sám o sobě říká, že je flexibilní a může hrát na jakékoli pozici, kterou mu nařídí kouč. "Mluvil jsem s trenéry a jsem připraven nastoupit na kterékoli útočné pozici".

Jak rozhovor pokračoval, bylo zřejmé, že Colborne je spokojený se svou současnou situací. Dobré zdraví a nový začátek ve městě, které dobře zná jsou dostatečné důvody být šťastný, ale Colborne je také natěšený ohledně nových spoluhráčů.

"Je tu neskutečný tým," říká téměr dvoumetrový rodák z Calgary. "Dostanu šanci hrát s některými neuvěřitelnými hráči."

"Hovořil jsem s Joe Sakicem 1. července a den nebo dva předtím...bylo skvělé slyšet, jaké má vzrušení pro jeho tým. Má role má týmu dodat to, co mu poněkud scházelo. Vsadím se, že 75% mých gólů padlo z těsné blízkosti branky. Myslím si, že můžu doplnit dovednosti některých kluků a doufejme, že to přinese úspěch."

Colborne se sice přestěhoval do Colorada teprve před třemi týdny, ale spoluhráči už ho přívitali. Navštívili spolu utkání Broncos a Rockies a vytvořili si mezi sebou pouto mimo led.

Na ledě si již Colborne vytvořil nějaké to porozumění s některými spoluhráči během neformálního týmového bruslení ve Family Sports Center.

"Není těžké najít chemii s tak výbornými hráči. Tyson (Barrie) dělá hru způsobem jak umí a člověk hned vidí jasné důvody, proč dostal takový kontrakt. Bylo fajn poznat všechny kluky. Už teď se cítím, jako bych tu hrál již dlouhou dobu a ne, že se jednalo o první den."

Colborne doufá, že naváže na úspěšnou loňskou sezónu v Calgary Flames. Je zřejmé, že našel domov, kde je opravdu šťastný. Cítí, že je v perfektní situaci pro to, aby dokázal uspět.

Kombinace pohodlí a vzrušení by měla hrát ve prospěch Colborna, jehož čeká v Coloradu role, kterou loni hrál Shawn Matthias, jenž v létě odešel do Winnipegu Jets.

Zkrátka, Avalanche našli na volném trhu hráče, který dokonale zapadá do jejich systému. Colborne klidně může hrát hlavní roli v boji o playoff.

Zdroj: BSN Denver


Michal Humbursky, Czech Republic, humbursky@eurolanche.com
24/09/2016 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."