Viac článkov v slovenčine a češtine

Koho si Avs vyberú na drafte?

Koho si Avs vyberú na drafte?Pohľad na 10 hráčov, ktorí sú v hre.

Draft 2017 sa začne dnes v noci o 01:00. Na Eurolanche.com vám už od 23:00 prinesieme online prenos z draftu, ale aj zo špekulácií ohľadom výmeny Matta Duchenea, ktorá je na spadnutie. Takto pred dvomi rokmi sme prišli o Ryana O’Reillyho. Aký bude nasledovať osud Duchenea?

 

Dosť bolo nateraz špekulácií. Poďme sa radšej pozrieť na piatich najlepších útočníkov a piatich najlepších obrancov, ktorí budú dnes na drafte k dispozícii. Pripomeňme si, že Colorado Avalanche skončilo v sezóne suverénne na poslednom mieste, ale v draftovej lotérii prehralo všetko, čo mohlo a tak si bude dnes vyberať zo štvrtého miesta. Pozor, nie je vylúčené, že sa tejto voľby zbaví prostredníctvom nejakého väčšieho balíčka na výmenu. Nie je to tak ako po minulé roky, že si Avs stáli za tým, že ich prvokolový výber je nevymeniteľný.

 

TOP 5 ÚTOČNÍKOV

 

Nico Hischier

Má šancu stať sa najvyššie draftovaným Švajčiarom. V 57 zápasoch juniorskej QMJHL získal 86 bodov, najviac medzi nováčikmi. Získal dve trofeje a hrou pripomína Pavla Datsyuka. Eurolanche sa s ním stretol pred dvoma mesiacmi a spravil s ním rozhovor. Hischier je šikovným, tvorivým hráčom, ktorý má bohaté skúsenosti aj zo seniorského hokeja vo Švajčiarsku. Je čiernym koňom na to, aby bol draftovaný na prvom mieste.

 

Nolan Patrick

U viacerých skautov je práve on na prvom mieste. Možno by bol jednoznačnou jednotkou nebyť zranenia, kvôli ktorému hral iba v 33 zápasoch so ziskom 46 bodov. Kto chce staviť na istotu, zoberie si tohto Kanaďana, ktorý sa javí ako najkomplexnejší hráč z prvej trojky.

 

Cody Glass

Podľa skautov najlepší útočník draftu z pohľadu využiteľnosti vpredu a vzadu. Získal 94 bodov v 69 zápasoch WHL a inšpiruje sa Jonathanom Toewsom a Patriceom Bergeronom. Ak bude k dispozícii, bude pre Colorado najväčším favoritom spomedzi útočníkov.

 

Gabe Vilardi

Jeden z najmladších hráčov draftu. Podobá sa na Johna Tavaresa. Svoj juniorský tím priviedol k titulu v Memorial Cupe. Má dobré fyzické proporcie. Je však Colorado ochotné čakať ďalšie dva roky na jeho vývoj?

 

Martin Nečas

Jeho hra sa podobá na Patricka Kanea. Je lídrom, však doviedol ako kapitán český tím k triumfu na turnaji Ivana Hlinku. Líder by sa do kabíny Avs určite hodil. Ja však nepredpokladám, že by si Avs zvolili práve jeho zo štvrtého miesta.

 

TOP 5 OBRANCOV

 

Cale Makar

75 bodov v 54 zápasocj naznačuje, že hovoríme o najlepšom obrancovi tohtoročného draftu. Prekvapivo je radený skautmi až ne deviatom mieste. Šéf coloradských skautov medzi riadkami pripustil, že práve on by mohol byť správnou voľbou pre Colorado. Potrebujú však obrancu, keď ich teraz majú dostatok?

 

Miro Heiskanen

Ďalší veľký favorit na draft Coloradom. Debutoval vo fínskej seniorskej lige po hviezdnej kariére medzi juniormi. Je stále mladý, a preto to ešte potrvá, než sa do NHL dostane. Asi to naozaj vyzerá tak, že si Colorado zvolí hráča, ktorého sa tak skoro v prvom time nedočkáme.

 

Timothy Liljegren

Odohral množstvo medzinárodných turnajov. Vzorom mu je Erik Karlsson. S pukom narába veĽmi dobre. Pripomína Heiskanena.

 

Pierre-Oliver Joseph

Porovnávajú ho s Marcom-Edouardom Vlasicom. Aj keď je hodnotený dosť nízko, existuje šanca, že sa do prvej desiatky prebojuje.

 

Cal Foote

Tvrdý obranca rovnako ako jeho otec. V kariére v juniorke chce ešte pokračovať, keď sa k nemu pripojí jeho mladší brat. Bolo by to pekné pokračovať v rodinnej tradiícii, ale Cal určite nepatrí na štvrté miesto. Ak svoj pick Avs vymenia za 10., tak možno odtiaľ to bude reálne.

Hráčov vybral Mike Chambers z Denver Postu.

 

Aký máte názor? Vyberú si Avs obrancu alebo útočníka? Budú chcieť byť trpezliví, alebo budú hľadať niekoho, kto môže naskočiť do NHL hneď? Píšte nám vaše názory do diskusie.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
23/06/2017 - 19:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."