Viac článkov v slovenčine a češtine

Galavečer pokazili samozvaní experti

Galavečer pokazili samozvaní expertiNa miesto galavečera sme videli komediálne divadlo.

Takzvaní hokejoví experti z celého sveta už dlhé roky ignorujú Colorado Avalanche všetkými možnými spôsobmi. Od toho, ako mu predpovedajú rok čo rok posledné miesta cez frekvenciu článkov, či po pár pochvalných slov... Nebolo tomu ani tak v posledný večer, keď sa rozdávali trofeje pre najlepších hráčov sezóny. Nielen fanúšikovia Avs pasovali Nathana MacKinnona za najužitočnejšieho hráča sezóny. Konkurenciou mu azda mohol byť Connor McDavid svojimi stabilnými výkonmi. Lenže MVP nie je len o bodoch. MVP je o hráčovi, ktorý je kľúčovým faktorom, hybnou silou svojho tímu. Ak niekedy bola konkurencia v takýchto hodnoteniach veľká, tento rok neexistovala – keďže v celej NHL sa nenašiel žiaden iný hráč, ktorý by mal svojimi výkonmi tak obrovský dopad na zmenu herného prejavu svojho tímu.

Už ani nehovorme o tom, aké otrasné bolo Colorado pred rokom. Vtedy sa experti smiali a tlieskali si navzájom, že ich predpovede sa naplnili. Lenže prišila veľká zmena v podobe odchodu Duchenea a od tej chvíle sa z MacKa stala hviezda, ktorá tu nebola od Sakicových čias. Áno, je pravda, že ku koncu sezóny sa trápil aj on, čo by sa naozajstnej superstar sezóny nemalo stať, lenže keď sa pozrieme na zvyšok sezóny a vzostup Colorada, je to niečo zanedbateľné.

Ak by hral plný počet zápasov, vyhral by kanadské bodovanie celej ligy. Svojou rýchlosťou a šikovnými rukami zničil sám niekoľkých súperov. Bol jednoznačne najlepším hráčom svojho tímu. Kľúčový faktor. Bez neho by Colorado play-off nedalo. Potom by sa experti mohli znovu radovať a pokračovať v ignorácii. Takto si svoje „renomé“ a zaujatosť vykompenzovali tým, že za neho nehlasovali. Veď až 15 expertov ho nedalo do top trojky v hlasovaní za MVP hráča sezóny.

To, o čom si fanúšikovia šepkajú, je pravda – nie je to iba o tom, že experti majú Avs na háku, oni totižto bývajú v inej časovej zóne na východnom pobreží USA a radšej idú spať, aby si pozreli zápas Colorada, ktorý sa začína o desiatej večer. 

Aj keď tento komentár vyznieva ako nariekanie, nie je ním. Síce nás to trochu zamrzí, ale ideme ďalej. Prežívame krásne časy, tešíme sa na nové tváre a aj tie kyslé výrazy expertov, keď čoskoro vyhráme Stanley Cup. Oni totiž o zisku pohára v hlasovaní rozhodovať nemôžu.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
21/06/2018 - 12:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."