Viac článkov v slovenčine a češtine

Colorado začalo v Kanade výhrou

Colorado začalo v Kanade výhrouSumár zápasu Ottawa Senators vs Colorado Avalanche.

Colorado začalo kanadský trip v bráne so Semyonom Varlamovom, „Senátori“ z Ottawy si zvolili ako štartujúceho gólmana Robina Lehnera. Hneď v druhej minúte zápasu odišiel na trestnú lavicu Nick Holden za hákovanie českého útočníka Milana Michálka. Colorado sa ubránilo bez ťažkostí, no prvú veľkú šancu zápasu mal aj tak hráč domácich, konkrétne Bobby Ryan. Jeho strela ale minula priestory Varlamovej brány. Po desiatich minútach mali na konte oba tímy iba dva strelecké pokusy a stretnutie sa nieslo v nezáživnom tempe. Pekná príležitosť sa črtala Alešovi Hemskému, ale aj jeho backhandové zakončenie nesmerovalo na bránu. Po prvej tretine bol počet striel zarážajúco nízky – 4:4, no v útoku sa viac prejavovali domáci hráči.

Nudná hra očividne prestala baviť domácich, pretože po štyroch minútach mali na konte už osem streleckých pokusov a Avs im ešte k väčšej aktivite dopomohli zlým striedaním, keď sa na ľadovej ploche objavilo až sedem hráčov v bielych dresoch. Trest si šiel odsedieť Brad Malone a v oslabení si šancu vytvorila dvojica Cliche – Talbot. Gól v presilovke sme nevideli a Colorado sa stále nedokázalo v útoku vôbec presadiť. Naopak, Varlamov musel vytiahnuť ukážkový zákrok lapačkou proti Codymu Cecimu. Počet striel na bránu 15:1 bol priam hrozivý a situáciu sa snažil napraviť Matt Duchene, ktorý sa natlačil pred Lehnera, ale puk sa za čiaru nedostal. Čo sa pred chvíľou zdalo ako nepredstaviteľná budúcnosť, sa napokon stalo skutočnosťou. Colorado vsietilo úvodný gól zápasu! V prečíslení vystrúhal pre Andreho Benoita peknú prihrávku Patrick Bordeleau a Andre spomedzi kruhov prestrelil Lehnera. Po dvoch tretinách Avalanche viedli, i keď nie úplne zaslúžene.

V tretej tretine takmer potrestal zaváhanie obrany Colorada Colin Greening, avšak na túto šancu nadviazal prikrytím puku rukou Chris Neil a Avs si zahrali po prvýkrát presilovú hru. V nej Jamie McGinn našiel Nicka Holdena, ktorý mal pred sebou úplne opustenú bránu a s ľahkosťou zvyšoval na 0:2. Zápas bol konečne vyrovnanejší, ale brankárom, ktorý predvádzal dôležitejšie zákroky bol stále Semyon Varlamov. Zastavovať musel Ceciho a Ryana. Ottawa sa snažila dostať do súvislejšieho tlaku v útočnom pásme, čo sa im však príliš nedarilo vďaka dobrej defenzíve Colorada. Tri minúty pred koncom sa podarilo presadiť útočnej formácii okolo Landeskoga. Kapitán Avs poslal spoza brány puk na Johna Mitchella a namiesto tradičnej drámy, sme sa dočkali rozhodujúceho zásahu. V samotnom závere Senators v zúfalosti odvolali brankára a šesť sekúnd pred koncom sa im podarilo streliť čestný gól. Mika Zibanejad od modrej prepálil Varlamova a zmaril mu nádej na druhý shutout v sezóne.

Omlouváme se za technické problémy, které zapříčinily opožděné vydání sumáře zápasu.


Andrej Foldi, Slovakia, andrej@eurolanche.com
17/03/2014 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."