Viac článkov v slovenčine a češtine

Tanguay zariadil výhru Avs v Buffale

Tanguay zariadil výhru Avs v BuffaleSumár zápasu Buffalo Sabres vs Colorado Avalanche.

Colorado pokračovalo vo svojom tripe na klziskách súperov v Buffale, kde odohrali stretnutie proti domácim Sabres. Do bránky Avalanche sa opäť postavil spoľahlivý nováčik Calvin Pickard, domácu svätiňu hájil Jhonas Enroth. Úvodné buly zápasu vyhral domáci Brian Gionta. Prvú strelu na bránku si taktiež pripísali domáci, so strelou Tylera Myersa však nemal Pickard žiadny problém. Ani prvá strela Colorada ešte domáceho brankára neohrozila, keďže John Mitchell bránku prestrelil. O pár sekúnd neskôr už ale musel Enroth ťahať puk zo siete, keď sa po prihrávke Nathana MacKinnona presne trafil obranca Erik Johnson. Domáci sa pokúšali o rýchlu odpoveď, strely Andreja Mezsároša a Johana Larssona hosťujúci gólman ale hravo kryl. Ďalšiu šancu na vyrovnanie ponúkol domácim Marc-Andre Cliche, ktorý bol za nedovolené bránenie poslaný na trestnú lavicu. "Šavle" túto výhodu o jednoho hráča nevyužili, naopak, sviatočný strelec Cody McLeod zaznamenal po peknej prihrávke Ryana O´Reillyho gól v oslabení a "Lavíny" išli do dvojgólového vedenia. Po tomto zásahu sa obraz hry opticky vyrovnal a šancu na zníženie v podobe presilovej hry dostali domáci ešte raz po faule Gabriela Landeskoga, no ani túto početnú výhodu hráči Buffala nevyužili. Presilovú hru si ku koncu tretiny vyskúšali aj hostia z Colorada, keď za hákovanie putoval na lavicu hanby bývalý hráč Avalanche, André Benoit. Gól v presilovke však už nepadol a do šatní sa odchádzalo za stavu 0:2 pre hostí z Denveru.

Po vydarenej prvej tretine začali hráči Avalanche veľmi aktívne aj tú druhú. Prvá päťminútovka prostrednej tretiny bola jasne v réžii hosťujúceho tímu a ich herná prevaha priniesla vylúčenie Nikitu Zadorova, ktorý si najprv nedovolene podržal MacKinnona a následne po jeho tvrdom hite skončili na ľade naraz Matt Duchene aj Maxime Talbot. Buffalo sa dokázalo úspešne ubrániť aj vo svojom druhom oslabení a čoskoro po tom začalo ukazovať, že doma nebude len brániť. V dobrých príležitostiach sa ocitli Chris Stewart aj Tyler Ennis, brankára Colorada však ani jeden prekonať nedokázal. Domáci začali byť v ofenzíve čoraz aktívnejší, čo sa odzrkadlilo aj na počte strieľ na Pickarda. Aktívny Stewart sa rútil do ďalšej šance, tentokrát ho ale zabrdzil v rámci pravidiel Nate Guenin. Druhá desaťminútovka prostrednej tretiny síce patrila z väčšej časti domácim, gól však streliť nedokázali, a tak bolo skóre aj po druhej prestávke nezmenené, teda 0:2 pre zverencov Patricka Roya.

Hráči Colorada začali tretiu tretinu rovnako dobre, ako tú prvú. Už po necelých dvoch minútach hry sa presadil strelou do horného rohu Alex Tanguay. O chvíľu neskôr dostali Avalanche ďalšiu výhodu presilovej hry, ktorú tentokrát úspešne využili. Strelec predchádzajúceho gólu Colorada našiel medzi kruhmi osamoteného Mitchella a ten poslal z prvej puk za chrbát domáceho gólmana. Štvorgólové vedenie prinieslo pokoj na hokejky hráčov Colorada, domáci však zápas nevypustili. Pred brankára Pickarda sa natlačil Drew Stafford, nováčika v bránke Avalanche však neprekonal. Po tom, čo si O´Reilly usadol na trestnú lavicu, sa do dobrých šancí dostali Cody Hodgson a Brian Flynn, no ich aktivita bola bez gólového efektu. Fanúšikovia domáceho tímu sa ale predsa len dočkali v druhej polovici tretej tretiny, keď stav znížil svojim prvým gólom v NHL Larsson. Zhruba štyri minúty pred koncom tretiny sa domáci tréner rozhodol pre hru bez brankára. Po vylúčení Mitchella hrali domáci dokonca so šiestimi korčuliarmi proti štyrom hosťujúcim. Ďalší gól však ani pri výhode o dvoch hráčov nepridali, ba naopak, svojím druhým gólom v zápase do prázdnej bránky spečatil výsledok Tanguay a Colorado si tak po slušnom výkone odváža z Buffala dva body za výhru 5:1.


Stanislav Polak, Slovakia, stanley@eurolanche.com
21/12/2014 - 04:15

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."