Viac článkov v slovenčine a češtine

TOP momenty sezóny 2014/15 (7.)

TOP momenty sezóny 2014/15 (7.)Ktoré okamihy si fanúšikovia Avs budú pamätať zo sezóny 2014/15?

V šiestom dieli seriálu TOP momenty sezóny 2014/15 sme si pripomenuli návrat Paula Stastného do Pepsi Center. Pre hráča, ktorý sa v Colorade Avalanche stal legendou a nakoniec ho dobrovoľne opustil, to bol sladký návrat na niekdajší domáci ľad. St. Louis Blues síce najtesnejšie ale predsa dokázali Avs poraziť. Stastny avšak v danom zápase nebodoval a fanúšikmi Colorada bol vypískaný. Dnes seriál pokračuje ďalším príbehom, ktorý sa v minulej sezóne nezmazateľne zapísal do našej pamäte.

Pickard verzus Crosby a spol

Semyon Varlamov v úvode sezóny nepredvádzal zrovna najlepšie výkony a k tomu všetkému sa ešte aj zranil. Jeho miesto v bráne Avs mal zastúpiť Švajčiar Reto Berra, nanešťastie pre neho a celý tím, Berra nedokázal plnohodnotne Varlamova nahradiť. Tréner Patrick Roy preto musel siahnuť na farmu, z kade vybral talentovaného Calvina Pickarda.

18. decembra, pár dní pred Vianocami, zavítali hráči Colorada do Pittsburghu na ľad tamojších Penguins v drese ktorých nechýbal samozrejme Sidney Crosby. V bráne Avs sa predstavil mladý Pickard, ktorý totálne zápas opanoval. Iba vďaka nemu nakoniec Avalanche vydolovali aspoň jeden bod, keďže Calvin Pickard pochytal všetky strely súpera až na jednu. Dokonca majestátnym zákrokom zničil samotného Crosbyho.

Calvin Pickard bol najlepším hráčom v mesiaci december. Jeho zákroky a vôbec jeho prínos pre tím bol neskutočný. Najmä vďaka nemu sa dokázalo Colorado naštartovať po totálne pokazenom začiatku. V zápase proti Pittsburghu ukázal svoj potenciál, nanešťastie v predĺžení ho prepálil teraz už jeho budúci spoluhráč Blake Comeau.


Juraj Janotak, Slovakia, janotak@eurolanche.com
03/07/2015 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."