Viac článkov v slovenčine a češtine

Beauchemin gólom v závere zlomil Sabres

Beauchemin gólom v závere zlomil SabresSumár zo zápasu Colorado Avalanche vs. Buffalo Sabres

Po dvojzápasovom tripe, z ktorého si Colorado Avalanche prinieslo jednu výhru a jednu prehru, čakal na tento tím domáci zápas proti Buffalu Sabres. V bráne domáceho tímu dostal opäť prednosť Semyon Varlamov, zatiaľ čo za Sabres zažíval návrat do hry Robin Lehner. Hneď v samom úvode zápasu divákov zo sedadiel dvihol Blake Comeau, ktorý parádnym bodyčekom poslal k zemi niekdajšieho hráča Colorada Jamieho McGinna. Opticky navrch však v útoku mali hostia, avšak domáci postupne zrovnali krok, ale ku gólu chýbalo jednému či druhému tímu priame ohrozenie brány. Prvé prišlo až po viac než piatich minútach. Prvé vážnejšie mal však až Alex Tanguay niekoľko desiatok sekúnd, keď dravo operoval pred bránou hostí. Potom ešte zaujala strela Jacka Skilleho po úniku, ale inak oba tímy, aj napriek primerane pribúdajúcemu množstvu streleckých pokusov, pôsobili dojmom hlavne aby nespravili zbytočnú chybu. Tak tomu aj reálne dlhé minúty bolo, až prišla jedna dosť výrazná. Našťastie však z nej bolo len vylúčenie Chrisa Bigrasa. Vôbec prvá početná výhoda síce Buffalu úspech nepriniesla, ale vďaka nej sa hra aspoň trochu nakopla. Jej najväčšiu šancu spálil Ryan O´Reilly, ktorý nechal vyniknúť Varlamova. Rovnako nepochodil ani Evander Kane pri protiútoku po až príliš obrovskej snahe domáceho tímu. Aj vďaka tomu sa išlo prvý krát do šatní za bezgólového stavu.

Na prvú strelu druhej tretiny nebolo potrebné čakať tak dlho ako v prípade prvej, nakoľko prišla už v prvej minúte z hokejky Marka Pysyka. Horšie to už ale bolo pri zvýšení nároku na gólovú šancu. Navyše krátko po Pysykovej strele nasledovali ďalšie hluché minúty, pričom domácemu tímu trvalo prvé ohrozenie súperovej brány ešte dlhšie ako v prvej tretine. Navyše strela Barrieho nemohla prekvapiť ani navrátilca Lehnera. Naopak poriadne na pozore sa musel mať na druhej strane Varlamov, najmä pri šanci Sama Reinharta po spolupráci s Marcusom Folignom. Pristrihnúť hosťom rastúce krídla mohli v presilovke, keď na trestnej sedel Josh Gorges. V jednej chvíli aj na to mali výbornú šancu, keď hráči Sabres akoby nevedeli kde im hlava stojí. Prehľad o hernom dianí zrejme postrádali aj domáci a tak táto početná výhoda zostala nevyužitá. Krátko po jej skončení bola súčasťou hry málo vídaná obava o rozhodcu, ktorý dostal nepríjemne pukom do oblasti tváre. Potom, hoci bol domáci tím bol akurát v útočnej fáze, prišlo ďalšie vylúčenie za faul vysokou hokejkou pre Nicka Holdena. Druhú presilovku v zápase sa na neradosť fanúšikov už hosťom podarilo využiť zásluhou Evandera Kanea. Krátko na to navyše mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov David Legwand. V úniku zoči voči Varlamovi však neuspel a aj vďaka tomu bol po 2 tretinách stav 0:1 z pohľadu domácich.

V tretej tretine sa tak logicky očakávala z ich strany zvýšená snaha a to nielen vzhľadom na priebežný výsledok. Avšak to aj mierne otváralo dvere ich súperovi, ktorý takmer z toho profitoval už na samom začiatku záverečnej tretiny. Následne sme sa dočkali ďalšej hluchej fázy, kde opäť ani jeden z tímov neohrozil brankára. Tieto suchoty prerušil až Blake Comeau. Navyše potom dostali domáci skvelú šancu na vyrovnanie, keď si na trestnú na dobu dvoch menších trestov šiel sadnúť Evander Kane. Paradoxne to však boli takmer oni kto inkasoval, keď sa zrazu pred Varlamovom objavil nekrytý Legwand. V tej chvíli sa to nezdalo, ale bolo to napokon veľmi dobré, že túto šancu nevyužil nakoľko Colorado aj svoju druhú presilovku prehajdákalo. Krátko po jej konci sa ale fanúšikovia dočkali. Zmätkovanie obrany hostí bolo využité a na konci akcie bol Alex Tanguay. Onedlho mohol po druhý krát rozjasať domáce publikum Nick Holden. Ďalšie minúty sa niesli v dojme akoby domáci vycítili možnosť rozhodnúť zápas už v riadnej hracej dobe. Potom sa dobrou šancou s rovnakým účelom prezentoval aj na druhej strane Rasmus Ristolainen. Keď už sa zdalo, že napokon pôjde zápas po rezultáte 1:1 do predĺženia prišla rana od domáceho celku. Zhruba pol minúty pred koncom totiž Francois Beauchemin prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a zariadil tak pre Colorado ďalšie dva dôležité body.


Brano Bukovy, Slovakia, bukovy@eurolanche.com
21/01/2016 - 06:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."