Viac článkov v slovenčine a češtine

Moje bizarné momenty s Avs (2.)

Moje bizarné momenty s Avs (2.)Zoznam netradičných zážitkov tradičného fanúšika.

Pred pár mesiacmi sme vám na Eurolanche.com priniesli článok o trejde Erica Lindrosa, ktorého dopad bol v organizácii Colorada Avalanche cítiť aj po 24 rokoch, v podobe Brandona Gormleyho. Toto bizarné spojenie ma inšpirovalo v tom, aby som sa zamyslel nad ďalšími bizarnosťami týkajúcich sa Colorada, ktoré som prežil ja sám. Samozrejme privítame aj tie vaše v diskusii pod článkom.

4. Prvá pošta

Keď som mal približne 13 rokov, začal som sa učiť s internetom. Samozrejme, že medzi prvé navštívené stránky patril web Colorada Avalanche. Tam som sa dostal dokonca k e-mailovej adrese. Napísal som, že by som chcel podpisy toho a toho hráča. Čuduj sa svete, asi o dva týždne mi prišla klasická pošta aj s podpismi a sprievodným listom. Celkovo sa to zopakovalo asi ešte dvakrát. Tento spôsob naozaj fungoval a nakoniec dostal stopku asi z logických príčin – koľko e-mailov do Colorada chodilo a túžilo po podpisoch Roya, Sakica a Forsberga?

Presne si pamätám ten deň, keď som otvoril schránku a uvidel v nej obálku s logom Avalanche. Bleskovou rýchlosťou som vybehol do nášho bytu, ani sa nevyzul a vtrhol do kuchyne, kde bola mama. Zľakla sa, čo sa mi stalo. Hneď som jej ukázal obálku. Opatrne sme ju otvorili a hľa – podpisy skutočne prišli a ja som bol celý bez seba.

5. Zapisovanie výsledkov

Ako som naznačil v úvode tohto rebríčka, všetky výsledky Colorada som si od sezóny 2000/01 zapisoval. (Zápisník z prvej sezóny sa mi pred rokmi stratil. Nikdy som ho nenašiel. Nálezcovi ponúkam dres Joe Sakica.) Zapisoval som si zápas po zápase, autorov gólov, nahrávok, počet návštevníkov... Každý rok som k zápasom pridával nové a nové súčasti ako napríklad kompletné bodovanie každého hráča z minulej sezóny, novinky, povolania z farmy, zranenia, predpovede... a tak ďalej. Vznikla vlastne akási ročenka, ktorá v skutočnosti v Colorade vychádza každý rok pod názvom Colorado Avalanche Media Guide. Vtedy som o nej nemal ani potuchy.

Tradícia zapisovania ustala, keď sa internet rozrástol ešte do väčších rozmerov. Nájdete na ňom všetko. Jednoducho som nestíhal zapisovať, prepisovať. Napriek tomu budú mať tieto zápisky vždy pre mňa obrovskú hodnotu.

6. Eurolanche

Kto by to bol povedal v roku 2007, čo sa stane z Eurolanche? Bizarné už bolo len to, že projekt síce vznikol 12. augusta 2007, no v tom čase nemal ani názov, ani logo. Jeho prvá stránka fungovala na voľnom web hostingu bez samostatnej domény. Až raz prišiel zlom, záujem fanúšikov bol veľký a pomalými krokmi sme sa začali posúvať vpred.

Nebyť Eurolanche, nespoznal by som desiatky až stovky nových ľudí z celého sveta, z ktorých môžem niektorých považovať za svojich kamarátov. Nezažil by som nezabudnuteľné zážitky či už na výletoch v Denveri alebo na stretnutiach v Európe. Eurolanche sa stal obrovskou súčasťou môjho života. 

Za bizarné by sa dalo považovať všetko to, čo na projekt hokejových nadšencov dokázal vyvolať. Získal som prístup k hráčom Avalanche. Telefonoval som s Landeskogom a ďalšími. Odpovedal som na novinárske otázky z médií z celého sveta. Rozhovor so mnou robila televízia do priameho prenosu počas zápasu Colorada. Jeden rozhovor so mnou robil Jeremy Roenick (nie ja s ním!). Napísal o nás najväčší hokejový časopis na svete The Hockey News, aj NHL.com... Z bizarnosti sa stal fanúšikovský projekt, ktorý minimálne každý hokejový fanúšik v Česku a na Slovensku pozná. A ideme ďalej!

7. Mikuláš Dzurinda 

Bývalý slovenský premiér sa zúčastnil v roku 2012 spoločne s Petrom Šťastným istej tlačovej konferencie, kde sa bavili o hokeji. Podujatie navštívil aj náš spolupracovník. Diskusia sa odrazu tak ubrala smerom na coloradský hokej. Dzurinda priznal, že každé ráno sa pozerá, ako hralo Colorado a všíma si, či dal vtedajší jeho hráč, Paul, gól. Zaujímavý fanúšik. 

Pokračovanie zajtra.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
19/07/2016 - 09:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."