Viac príbehov členov

Príbeh člena: Rudo zo Slovenska

Príbeh člena: Rudo zo SlovenskaEurolanche predstavuje vo svojej 10. sezóne príbehy svojich členov v novom, týždennom seriáli "Príbehy členov".

Rudolf Šerý, 29, je momentálne viceprezident fanklubu Eurolanche. Jeho členstvo začalo v roku 2008, keď sa na internete dozvedel, že fanklub chystá prvý výlet do Denveru. Od roku 2009 sa stal aktívnym členom redakcie a postupne dostal od prezidenta Davida Púchovského dôveru ako jeho dvojka. 

„Mojím snom bolo vždy vidieť zápas NHL naživo,“ povedal Rudolf Šerý. Tento sen si splnil v marci 2013 počas Eurolanche Invasion V. Rudolf ako mnohí ďalší fanúšikovia spoznal Colorado Avalanche iba z pozície nástupcu Quebec Nordiques. „Keď som ako dieťa začal vnímať hokej na ZOH 1994 v Lillehammeri, doma mi povedali, že náš kapitán Peter Šťastný hral so svojimi bratmi za Quebec v najlepšej hokejovej lige sveta. Tak som si povedal, že Quebec bude môj tím v NHL. Ale bolo to práve v tom čase, keď už mal problémy a schválilo sa presťahovanie do mesta Denver.“

Sledovať NHL v rokoch 1996-2002 nebolo vôbec jednoduché. Slovenské televízie dávali iba krátke šoty v správach a k informáciám sa dostávalo ťažko. V tom čase pomáhal teletext, ktorý mal live výsledkový servis. „Každé ráno pred odchodom do školy som si pozrel, aké výsledky sa zrodili v noci. Všetko sa zmenilo s nástupom internetu a tiež rozvojom káblovej televízie, keď športové stanice zakúpili práva na vysielanie NHL,“ povedal Rudo. 

V roku 2002 mu rodičia zakúpili prvý počítač a ako prvú hru NHL 2002. „Je to poriadna nostalgia. NHL 2002 mám stále doma, Colorado v nej bolo vedené ako obhajca titulu a jej hraním som strávil dlhé hodiny,“ spomína si Rudo. 

Okrem hokeja je jeho hobby aj cestovanie. „Zatiaľ som navštívil iba 30 krajín, ale verím, že budú ďalšie pravidelne pribúdať,“ hovorí Rudo. V USA bol trikrát, počas Invasion V, VI a VII. Ale nie sú to rozvinuté krajiny, ktoré najviac upútali. „Veľmi ma zaujalo Gruzínsko, a najmä Ukrajina. Ukrajina má možno zlé meno vo svete, ale ja si ju neviem vynachváliť. Na tak veľkú krajinu už mám prejdený celý jej západ a chystáme v roku 2017 výlet do centrálnej časti a do Moldavska. Každý ukrajinský výlet priniesol iba pekné spomienky na krásne a zaujímavé miesta,“ povedal Rudo. 

Aj keď si chcel dať cestovateľskú pauzu, nepodarilo sa, lebo Eurolanche pripravuje stretnutia s bývalými hráčmi Avalanche. „V novembri 2016i sme boli v Norimbergu za Stevenom Reinprechtom, ktorý nás milo prekvapil svojou povahou a aj vďaka tomu naše stretnutie trvalo takmer dve hodiny. V januári sme boli v Berlíne za Uwe Kruppom. A pravdepodobne minimálne ešte jeden výlet absolvujeme,“ uzavrel zakladateľ obľúbenej tipovacej súťaže Eurolanche League, ktorá v desiatej sezóne fanklubu zavŕšila svoj šiesty ročník.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
30/01/2017 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."