Viac článkov v slovenčine a češtine

Jeremy Smith se konečně dočkal

Jeremy Smith se konečně dočkalSumář ze zápasu Colorado Avalanche vs Buffalo Sabres.

Do dnešního zápasu nastoupili dva hráči, kteří byli dlouhou dobu mimo sestavu. Zpět do týmu se po zraněních vrátil jak útočník Rene Bourque, tak i velice dlouho zraněný obránce Erik Johnson.

V bráně Colorada se podruhé v řadě objevil Jeremy Smith, na straně Buffala se postavil do brány Robin Lehner.

1. třetina

A hned na začátku první třetiny se dokázali domácí hráči ujmout vedení, když od modré čáry vystřelil Mark Barberio a jeho střelu před bránou tečoval kapitán Avs Gabriel Landeskog, který tak svým gólem poslal Avs do vedení.

Poté udělal ohromnou chybu obránce Tyson Barrie, který se snažil vyvést puk z obranného pásma, ale ztratil ho a Sabres jeli ve třech na jednoho, byl to Ryan O´Reilly, který zvolil střelu, ale trefil pouze tyč brány střežené Jeremym Smithem.

Poté po současném vyloučení se dostala hra do čtyř, ale následně se k puku dostal Mikhail Grigrorenko, který byl nekompromisní, zpoza brány si vyjel mezi kruhy a krásně se prosadil proti svému bývalému týmu, přičemž poslal Avs do vedení již o dva góly.

No a pět minut před koncem první třetiny se Avs prosadili i potřetí, Tyson Barrie si hezky sjel od modré čáry, našel ho Mikko Rantanen, který parádně vybojoval puk za bránou, a Barrie trefil přesně o tyč, Avs vedli již o tři góly. Hosté si následně vzali oddechový čas.

Bohužel, dvě minuty před koncem první části přišla přesilovka hostujícího týmu, která byla sehrána velmi dobře a dokázal se na konci prosadit Sam Reinhart, pro kterého to byl již devátý zásah v sezóně v přesilové hře a hosté snížili.

Minutu před koncem se v samostatném brejku ukázal Rene Bourque, který si najel na blafák do bekendu, ale Lehner vystrčil hokejku, čímž zamezil Bourqueovi zakončit. No ale poté se již nic nestalo, Avs dokázali vstřelit tři góly, dostat jen jeden, a proto vedli. Na střely vyhráli ovšem hosté 11:13.

Parádní zákrok, který předvedl Jeremy Smith v první třetině.

2. třetina

Druhá třetina začala vyloučením Joe Colborna, což samozřejmě znamenalo přesilovku Buffala, která je tuhle sezonu velmi dobrá a podle toho to také vypadalo, Sabres měli velkou převahu celou dobu a trefili také tyč. Ale co je hlavní, gól nedali.

Bohužel, hráči Colorada si asi dostatečně neuvědomovali, jak nebezpečná je přesilová hra Buffala a Tyson Barrie v útočném pásmu naprosto zbytečně atakoval Robina Lehnera, za což šel také na dvě minuty pikat a doufat, že na trestné lavici zůstane celé dvě minuty.

V přesilovce se uplně osamocený před bránou objevil Brian Gionta, kterého skutečně nikdo nebránil, ale Jeremy Smith byl opět vynikající, dokázal zázračně zastavit kapitána Buffala a stále držel Avs ve dvoubrankovém vedení.

To již ale neplatilo v polovině třetiny, zmatek před bránou Jeremyho Smithe dokázal zakončit Marcus Foligno a Buffalo začalo nabírat na obrátkách, začalo se sápat po vyrovnání, následně se usadilo v útočném pásmu, ale Jeremy Smith stále poměrně hodně držel Avs ve hře.

Pět minut před koncem prostřední části parádně dokázal zrychlit Matt Duchene, dohnal obránce Buffala, vybojoval v rohu útočného pásma puk, přihrál ho na najíždějícího Matta Nieta, který naneštěstí trefil bekhendem pouze horní tyč brány Robina Lehnera.

Necelé čtyři minuty před koncem rozjeli hráči Avs parádní akci, Gabriel Landeskog vystřelil od mantinelu, čímž dokonale narazil na Blake Comeaua, který tak vstřelil svou osmou branku v této sezóně z dorážky a dal důležitý gól, kterým se Colorado uklidnilo, protože bylo opět před Buffalem o dva góly.

No, ale to vše se opět změnilo dvě minuty před koncem, když se parádní střelou téměř od modré čáry prosadil Evan Rodrigues, který tak opět zdramatizoval stav zápasu a snížil na jednobrankové vedení domácího týmu.

Druhou třetinu vyhrálo Buffalo poměrem 2:1, ale po třech gólech v první třetině vedlo Colorado 4:3. Na střely vyhrálo ve druhé třetině také Buffalo a to 13:8.


Erik Johnson se po velmi dlouhé pauze kvůli zranění vrátil do zápasového tempa a hned si připsal bod za asistenci.

3. třetina

Na začátku třetí části byla hra poměrně vyrovnaná, do několika šancí se dostali hráči Colorada, například Mikko Rantanen byl po přihrávce Matta Duchena uplně osamocený před bránou, ale střelou nedokázal překonat Robina Lehnera.

Ovšem Matt Duchene clonící před bránou byl krosčekován, což rozhodčí postřehli a dopřáli Avs první přesilovou hru v zápase. O té se ale bude lepší dále nezmiňovat, protože se Colorado téměř neusadilo v útočném pásmu.

Sedm minut před koncem přišla další nepříjemná věc, protože přišla další přesilová hra Buffala a o té jsme se dnes přesvědčili, jak je dobrá. Protože Avs vedli jen o jeden gól, byla prakticky povinnost tohle početní oslabení ubránit. To nakonec ale Colorado dokázalo.

Dvě minuty před koncem třetí třetiny odvolalo Buffalo golmana a začala pro ně stíhací jízda za vyrovnávacím gólem. Ta vypadala hodně slibně, Sabres měli veliký tlak v útočném pásmu.

Ovšem to vše doslova zničil kapitán Colorada Gabriel Landeskog, který ukradl puk v obranném pásmu a svojí rychlostí předčil všechny ostatní hráče, rozhodl gólem do prázdné brány o výhře Avs 5:3. Na střely sice vyhráli hosté 37:30, ale to nic nemění na tom, že Avs předvedli kvalitní výkon.

Jeremy Smith se dočkal své první výhry v NHL a stal se po právu třetí hvězdou zápasu.

Ohodnoťte výkon tímu a jednotlivých hráčov
Thumbs down Thumbs up
Colorado Avalanche

Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
26/02/2017 - 06:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."