Viac článkov v slovenčine a češtine

Eagles bojují v play-off ECHL

Eagles bojují v play-off ECHLColorado Eagles hrající ECHL nyní bojuje v play-off. Jak na tom ale bylo se statistikami základní části?

Alespoň nějaké Colorado je v hokeji poměrně úspěšné. Ve své lize, tedy ECHL, je jedním z těch lepších týmů a nyní bojuje v play-off. Již po základní části ECHL na tom bylo Colorado Eagles velmi dobře, skončilo na druhém místě v Horské divizi a mělo již před posledním kolem zajištěnou účast v play-off. Navíc zaostalo pod prvním Allen Americans jen o pět bodů a na třetí Idaho Steelheads mělo náskok šesti bodů. Právě Idaho je ale soupeř, se kterým momentálně soupeří v play-off.

Eagles skončili celkově třetí v západní konferenci a zároveň obsadili třetí místo i v celé ligové tabulce, což je poměrně hodně velký úspěch.

Colorado také po základní části mělo druhou nejúspěšnější přesilovku v lize s 24.8%. S oslabením to bylo již trochu horší, v lize se umístilo na devátém místě s úspěšností 83.4%. Ovšem co by za to dalo Colorado hrající NHL.

Co se týče osobních statistik hráčů v ECHL lize ohledně kanadského bodování, Colorado mělo v první desítce nejlepších hráčů tři zástupce. Nejlepším byl Casey Pierro-Zabotel s celkově 88 body. Na sedmém místě se umístil Matt Garbowsky s 81 body a o dvě místa níže, tedy na devátém místě, se s 77 body umístil Luke Salazar.

 První sezóna pro Casey Pierro-Zabotela za Colorado Eagles a hned byla a stále je nejúspěšnější za jeho kariéru v ECHL.

Brankářská složka Colorada byla také poměrně úspěšná, co se týče průměrného počtu gólů na zápas, na šestém místě v lize se umístil Clarke Saunders s průměrem 2,60. Odehrál celkem 38 zápasů, ve kterých si připsal 28 vítězství. Právě Clarke Saunders byl v týmu Eagles už od sezóny 2014-2015, ale momentálně se přesunul do farmářského týmu SJ Sharks, San Jose Barracuda, kde momentálně bojuje v play-off.

SÉRIE MEZI EAGLES A IDAHEM STEELHEADS (ECHL FARMA DALLASU STARS)

Tahle vyrovnaná série už jen postavením těchto dvou týmů v tabulce po základní části ECHL začala v pátek 14.4., kdy se první zápas odehrál v Budweiser Events Center, domácí aréně Eagles. Na začátku třetí třetiny prvního zápasu prohrávali domácí Eagles "pouze" 2:3, ale i přes to, že hosty v této periodě přestříleli 12:3, přišlo pojistění ze strany Steelheads a ti tak vyhráli první zápas 4:2.

Sestřih prvního zápasu série.

Druhý zápas se odehrál také v Budweiser Events Center a byl to pro domácí úspěšnější večer. Prvního gólu se fanoušci v aréně dočkali až ve druhé třetině, ale byli to hosté, co načali skóre zápasu. Ovšem poté přišla třetí třetina, ve které se prosadil Alex Belzile a poslal tak zápas do prodloužení. V tom se mohla gólová trubka s přídavkovou písničkou od Garyho Glittera a jeho Rock´n Roll Part 2 rozeznít hned na začátku, protože o výhře Colorada ve druhém zápase rozhodl Matt Register. Brankář Colorada Lukas Hafner zastavil 24 z 25 střel.

Sestřih druhého zápasu série.

Colorado odehrálo třetí zápas v sérii 20.4. na ledě CenturyLink Arény, tedy domácím stadionu Idaho Steelheads. První gól vstřelil nováček v barvách Eagles Shawn St-Amant na začátku první třetiny a dostal dosty do brzkého vedení. Po následném vyrovnání ale Eagles opět odskočili do vedení minutu před koncem, když se prosadil Casey Pierro-Zabotel. První třetina skončila 1:2 pro Colorado. Stejné množstí gólů padlo i v prostřední části, když se za hosty prosadili Julien NantelAlex Belzile. Výsledný stav 2:4 pro hosty z Colorada tak dal právě pro vítěze tohoto zápasu vedení v sérii 2:1.

Zdroj statistik, zápasů: coloradoeagles.com, eliteprospects.com, echl.com


Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
21/04/2017 - 13:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."