Viac článkov v slovenčine a češtine

Matt Duchene naďalej tápa

Matt Duchene naďalej tápaMatt Duchene je úplne mimo formy. Čo spôsobuje jeho herný úpadok?

Aj keď Matt Duchene bol v poslednej slabej sezóne druhým najproduktívnejším hráčom a tretím najlepším strelcom Colorada Avalanche, jeho herný prejav postupne upadá a nenapĺňa potenciál, ktorý v sebe ukrýva. Nehovoriac o jeho miliónovej zmluve.

V 77 zápasoch strelil 18 gólov a pridal 23 asistencií, ale v tabuľke pravdy získal až 34 mínusových bodov. Bola to jeho najslabšia sezóna od 2011/12, kedy kvôli zraneniu odohral iba 58 zápasov a získal v nich 28 bodov.

Chuť po tejto sezóne si mal tradične napraviť na majstrovstvách sveta v hokeji, kde je radosť hrať v tíme dominantnej Kanady. Pri oboch posledných zlatých úspechoch pomohol tímu priemerom minimálne bod na zápas – v roku 2015 získal 12 bodov (4+8) v 10 zápasoch a minulý rok 10 bodov (5+5) v rovnakej porcii zápasov.

Na tohtoročných MS zatiaľ nedokázal v štyroch zápasoch zabodovať a to napriek tomu, že Kanada už strelila 20 gólov.

Jeho zmluva končí o dva roky a stále zaťažuje rozpočet tímu caphitom 6 mil. USD. Takýmito výkonmi nielenže padá jeho cena, ale zároveň aj cena, ktorú by mohol tím získať v prípade jeho výmeny.

Čo však spôsobuje jeho slabú formu? Keďže Duchene má svoju kvalitu v rukách aj nohách, pravdepodobne to bude jeho psychika. Podľa môjho názoru je úplne vyhorený z tímu Colorada a potrebuje zmenu.

Tá by teoreticky mohla prísť už toto leto, aj keď Sakic sa nedávno vyjadril, že počas leta nebude na trhu s hráčmi veľmi aktívny.

Ak sa situácia v tíme nezmení, možno sa Duchene vytrápi až do konca trvania svojej peknej zmluvy.

Poznámka: Článok bol napísaný pred zápasom Kanada – Švajčiarsko.


Rudolf Sery, Slovakia, sery@eurolanche.com
14/05/2017 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."