Viac článkov v slovenčine a češtine

Nováčikovský kemp odštartoval zostra

Nováčikovský kemp odštartoval zostraNováčikovský kemp Colorada Avalanche bol odštartovaný doslova vo veľkom štýle.

Ak by bol prvý deň nováčikovského kempu Colorado Avalanche nejakým náznakom toho čo by mal priniesť hlavný tréningový kemp, tak by sme mohli očakávať najmä dôraz na rýchlosť. Doslova a dopísmena hromadu rýchlosti.

Veľavravné sú v tomto smere aj slová Dominica Tominatoa, ktorý hovoril nielen o dôraze na rýchlosť, ale taktiež aj na technické zručnosti. Zároveň však nezabudol dodať, že je tam veľa šikovných hráčov a tak rozbehnutie vecí je len pozitívom.

Ako už bolo skôr známe tak prvý deň strávili nováčikovia a prospekty organizácie sídliacej v Denveri vo Family Sports Centre, kde absolvovali len jediný tréning, nakoľko ich potom čakal presun do San Jose. Tam ich už čaká miniturnaj s talentovanými hráčmi organizácie domáceho San Jose Sharks a taktiež jeho veľkého rivala Anaheim Ducks, okrem tejto dvojice sa turnaja zúčastnia aj mladíci z Arizony Coyotes.

Pred samotným začiatkom kempu museli v priebehu týždňa ešte absolvovať aj niekoľko lekárskych vyšetrení, tie na ich šťastie dopadli veľmi dobre a tak mohli v priebehu piatku bez menších problémov všetci pozvaní vybehnúť na ľad.

Vysoká intenzita samotného tréningu bola pritom pre zúčastnených mladíkov kombináciou adrenalínu, ktorý každým dňom ktorým je sezona bližšie značne rastie a taktiež dôrazom kladeným ako trénerom Jaredom Bednarom, tak generálnym manažérom Joeom Sakicom.

O vysokom tempe hovoril taktiež aj Alexander Kerfoot, ktorý podobne ako vyššie spomínaný Tominato vidí v tomto štýle prevažne pozitíva. Taktiež aj dodal ako sa všetci veľmi tešia do San Jose na spomínaný turnaj talentov.

Pre oboch spomenutých hráčov to bol vôbec prvý kontakt s najprestížnejšou hokejovou ligou na svete po tom čo na jar ukončili svoje pôsobenie v univerzitných súťažiach. Zmluvu s „lavínami“ pritom podpísali len niekoľko týždňov pred samotným kempom a toto sú vôbec ich prvé kroky s profesionálnym hokejom, hoci vekovo už nepatria medzi tých najmladších.

„Chcete sa dostať niekam inam, chcete proste súťažiť a chcete sa každý deň zlepšiť, ale všetko je to o učení sa,“ nechal sa počuť Kerfoot. „Všetci, čo sú tu sú relatívne mladí a tak ich hlavným cieľom je čo to sa naučiť od starších. Naučiť sa byť profesionálom,“ dodal Kerfoot.

„Cítim sa tu veľmi komfortne, nakoľko sa k nám chovajú všetci ústretovo a sú veľmi milý,“ povedal po prvom tréningovom dni druhý zo spomínanej dvojice Dominic Toninato, ktorý bol v predošlej sezone kapitánom univerzitného celku v Minnesote. „Všetci ma tu privítali s otvorenou náručou a preto sa tu cítim veľmi dobre.“

Spomínaný prvý tréning bol pritom rozdelený do dvoch 45 minútových sekvencií z ktorých len o korčuľovaní a ovládaní puku. V druhej sa tréner zameral už aj na konkrétne herné situácie a hráči rozdelení do tímov si odskúšali hru v presilovej hre, či oslabení, okrem toho sa dôraz kládol aj na forčeking.

„Je dobré odskúšať si niektoré herné situácie a systémy, vdaka tomu sme teraz všetci na jednej lodi,“ povedal k danej problematike JC Beaudin. Zároveň taktiež zdôraznil, že to pre nich môže byť na spomínanom turnaji výhodou.

Beaudin pritom bol účastníkom tohto kempu, ktorého súčasťou bol podobný miniturnaj, aj minulý rok. V ňom sa mladíkom z organizácie Avs darilo veľmi dobre, ked vyhrali oba svoje zápasy a daný turnaj tak opanovali. Cieľ pre tento rok je teda jasný a tou je obhajoba daného triumfu.

Nebude to však vôbec jednoduché, nakoľko prakticky každý z účastníkov kempu sú dlhšiu dobu bez poriadneho zápasového vyťaženia a tak „ostrý“ návrat na ľad bude pre nich zároveň zaujímavou skúsenosťou.

Prípravu na to však rozhodne nijako nezanedbali, kedže podľa slov JC Beaudina trénovali vlastne celé leto. JC taktiež ale dodal, že to asi naozaj nebude vôbec ľahké, ale aj napriek sa na ostrý zápas po dlhej dobe tešia. Daným prvým zápasom bude meranie síl s usporiadateľským San Jose Sharks.

Zdroj: NHL.com


Brano Bukovy, Slovakia, bukovy@eurolanche.com
09/09/2017 - 19:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."