Viac článkov v slovenčine a češtine

Hejdukův večer pro Colorado úspěšný

Hejdukův večer pro Colorado úspěšnýSumář ze zápasu Colorado Avalanche vs Minnesota Wild.

Začátek zápasu byl kvůli ceremoniálu vyřazení dresu Milana Hejduka posunut o čtvrt hodiny. Do brány Minnesoty se postavil Devan Dubnyk, na domácí straně jsme mohli vidět kvůli zranění jedničky Semyona Varlamova Jonathana Berniera. Atmosféra hned od začátku byla v Pepsi Center velmi dobrá, fanoušci překvapivě povzbuzovali Colorado hned od začátku. Do první šance se dostal obránce Mark Barberio, který napřáhl od modré čáry, ale jeho střela se zastavila na rameni Devana Dubnyka. Avs byli na začátku třetiny mnohem aktivnější, než hosté, až na jedno oslabení, které přišlo hned na začátku, se nacházeli prakticky celou dobu ve své útočné třetině. Snažení se vyplatilo, prvního gólu se dočkalo Colorado, když krásnou přihrávkou před bránu Colin Wilson, který našel Gabriela Bourquea. Ten krásně vymetl horní růžek Dubnykovy brány a vstřelil svůj první gól v sezóně. Potom přišel další gól, po dalším ubráněném oslabení zavezl puk do útočného pásma Nathan MacKinnon, Patrik Nemeth se ho zmocnil na modré čáře a bombou z první prostřelil Dubnyka, poslal Avs do dvoubrankového vedení. Ale ani Minnesota za Coloradem moc nezaostala, dorážku před bránou dorazil nejlepší střelec Wild Eric Staal. První třetina skončila za stavu 2:1 pro domácí Colorado, na střeli vyhráli také Avs, a to  10:8.

Začátek druhé třetiny byl v režii Minnesoty, která domácí nepustila prakticky vůbec z pásma a dostávala je hodně pod tlak. Ze strany Avs přicházelo hodně zakázaných uvolnění. Do první přesilovky v zápase se dostali také hráči Colorada. V ní se v šanci objevil Gabriel Landeskog, ale nedokázal překonat Dubnyka. V následné šancise v ukázali hráči Wild, ale trefili pouze tyč. No a odpověď přišla hned z protiútoku, Carl Soderberg dostal krásnou přihrávku od Alexandera Kerfoota před bránou a překonal Dubnyka. Ke střele se potom dostal Anton Lindholm, dorážel následně Alexander Kerfoot, ale obě střely dokázal vytěsnit Devan Dubnyk. Do obrovské šance se nejdříve dostal Nathan MacKinnon, který byl úplně osamocený před bránou, bohužel nedokázal trefit bránu, to ale nevadilo, protože následně se k odraženému puku dostal Mikko Rantanen, který dokázal bekhendovou střelou prostřelit Dubnyka a dal Coloradu třígólové vedení. Trenér Minnesoty Bruce Boudreau si poté vzal coaches challenge na nedovolené bránění brankáře, ale to bylo neúspěšné a gól byl potvrzen. Dvě minuty před koncem prostřední třetiny se dostal v přesilovce do šance Zach Parise, ale nepřekonal Jonathana Berniera v bráně Avalanche. Bohužel, přesilovka byla již Minnesotou využita, byl to svým druhým gólem Eric Staal, který tak opět na konci třetiny snížil stav zápasu, tentokrát na rozdíl dvou branek. Střely na bránu ve druhé třetině- 13:16.

Pět minut po začátku třetí třetiny přišla další úspěšná přesilovka Colorada, neskutečně hrála druhá přesilovková formace, Alexander Kerfoot našel úžasnou přihrávkou Naila Yakupova, jehož střelu ještě dokázal Devan Dubnyk chyti, ale na dorážku Carla Soderberga již byl slabý a Avs měli tří gólové vedení. Zápas se ve třetí třetině velmi přiostřil, hráči Minnesoty zřejmě neudrželi to, jak prohrávají, Devan Dubnyk se vrhnul po Alexanderovi Kerfootovi, vznikla z toho potyčka za bránou Minnesoty. Z potyčky nakonec vyšli vítězně hráči Colorada, kteří šli do přesilovky, kterou okamžitě a bleskově využili, Nathan MacKinnon střelou překonal Dubnyka, kterého tak vyhnal z brány a nastoupil tak Alex Stalock. Avs hráli skvělý hokej, nenechali WIld ani trochu vrátit se do zápasu a to, co se stávalo v minulých sezonách uplně obvykle, že Colorado vede a následně vedení ztratí a prohraje, se letos naštěstí nestává příliš často. Další gól přinesla dvojice Colin Wilson-Tyson Jost, přičemž první jmenovaný krásně našel mladého Tysona Josta, který tak vstřelil sedmý gól Colorada.Střely na branku- 38:36 pro Avs.

Colorado Avalanche - 7:2 - Minnesota Wild

Ohodnoťte výkon tímu a jednotlivých hráčov
Thumbs down Thumbs up
Colorado Avalanche

Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
07/01/2018 - 06:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."