Viac článkov v slovenčine a češtine

Po dlouhé pauze výhra v Dallasu

Po dlouhé pauze výhra v DallasuSumář ze zápasu Dallas Stars vs Colorado Avalanche.

Do prvního zápasu po hodně dlouhé pauze nastoupil do brány Colorada Jonathan Bernier, kvůli delšímu zranění Semyona Varlamova. Na domácí straně byl poté Ben Bishop. Bohužel, i přes to, že hráči Colorada měli na doléčení svých nemocí a zranění poměrně dlouhou dobu. Moc se to nepovedlo a nenastoupili Tyson Barrie, Sven Andrighetto, JT Compher a také Semyon Varlamov. Hned po pěti minutých hry se do brejkové situace dostal Jamie Benn, ale Bernier v hostující brance nedovolil puku proklouzat za jeho záda a Bennův bekhendový pokus zastavil. Pět minut před koncem první periody se k puku dostal rychlý a šikovný Alexander Kerfoot, který krásně přebruslil obránce Dallasu a střelou překonal Bena Bishopa. Avs tak vedli jedna-nula. Střely na bránu v první třetině- 9:6 pro Dallas.

Avs byli hned na začátku třetiny aktivnější, Nathan MacKinnon a jeho lajna vybojovala přesilovou hru, první v dnešním zápase. Poté přišla z pohledu Colorada zajímavá akce, když Blake Comeau dojížděl puk za bránou, kde ho ale odehrál Ben Bishop, kterého Comeau ale dohrál, takže Bishop spadnul a nestačil zabránit střele Carla Soderberga, který odkrytou bránu trefil. Byl to kuriózní gól a dlouho se rozhodovalo, jestli gól bude platit, nebo ne. Trenér Dallasu Ken Hitchcock si vzal coaches challange na nedovolené bránění brankáře. Bohužel, po dlouhém koukání na video rozhodčí rozhodli, že gól platit nebude, kvůli nedovolenému bránění brankáře. Do obličeje dostal poté vysokou holí Matt Nieto, bez odezvy rozhodčích a následně se do brejku tři na jednoho dostal domácí Dallas, ale střelu skvěle zneškodnil Jonathan Bernier. Bohužel, Jamie Benn Berniera už překonat dokázal, z dorážky vyrovnal. Následně Alexander Kerfoot krásně našel před bránou úplně volného Tysona Josta, ale ten zkolaboval na Benu Bishopovi. Sedm sekund před koncem prostředního dějství zlomil při střele hokejku Samuel Girard a byl z toho brejk, který ale sice domácí nevyužily, ale fauloval při něm Patrik Nemeth a Dallas hrál přesilovku, jehož převážnou část si odnesl do třetí třetiny. Střely na bránu ve druhé třetině- 9:5 pro Colorado.

Třetina začala hned z ostra, Stars vyslali několik střel, ale Bernier byl pozorný, ovšem poté se Patrik Nemeth dotknul puku ještě před tím, než vystoupil z boxu pro vyloučené. Bylo to hodně hraniční vyloučení, ale rozhodčí se přiklonili na stranu Dallasu. V další přesilovce se opět vyznamenal Jonathan Bernier, který tentokrát zastavil střelu úplně odkrytého Brata Ritchieho. Ani John Klindberg nebezpečnou střelou od modré čáry neuspěl a Avs dokázali přežít dvě rychlá oslabení za sebou. Následnou akci zakončoval za domácí Dallas Antoine Rousell, ale nedal. A potom se k puku dostal Nathan MacKinnon a parádní střelou mezi betony překonal Bena Bishopa, dal Coloradu jednogólové vedení. Po několika střelách obou týmů se dvě minuty před koncem dostali do brejku dva na jednoho Blake Comeau a Matt Nieto, první zmiňovaný zvolil střelu a trefil přesně levý horní růžek Bishopovy brány, dal Avs dvougólové vedení. Domácí následně odvolali golmana a hodně se přiostřilo, pustili se do sebe hráči obou týmů, ze strany Colorada opět dnes velmi aktivní druhá lajna, převážně Blake Comeau. Z bitky nakonec vyšlo vyloučení Colorada, takže domácí hráli přesilovku, plus odvolali golmana, takže převaha dvou hráčů, ale Colorado odolně bránilo. A nakonec se po dlouhém vyhození Marka Barberia dostal puk do brány - 4:1.

Dallas Stars -1:4 - Colorado Avalanche

Ohodnoťte výkon tímu a jednotlivých hráčov
Thumbs down Thumbs up
Colorado Avalanche

Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
14/01/2018 - 05:30

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."