Viac noviniek z fanklubu

Joe Sakic je skvelý človek

Joe Sakic je skvelý človekPohľad na stretnutie Joea Sakica a členov Eurolanche.

Utorok, 18. február 2020, sa pre mnohých fanúšikov Colorada Avalanche stane navždy pamätným dňom. Reč je o fanúšikov, ktorí ako členovia fanklubu Eurolanche pricestovali do Colorada v rámci výletu Eurolanche Invasion XII. Polovica z nich sa do USA pozrela po prvýkrát v živote. Čo také sa stalo? Stretli Joea Sakica, legendu NHL, generálneho manažéra Avs.

Nemôžem tvrdiť, že keď sme tu, v Colorade, tak ide všetko ako po masle. Že všetko sa nám darí a všetko vyjde. Vôbec tomu tak nie je. Tak ako sa dejú dobré veci, dobré zážitky, tak ruka v ruke s nimi sa objavia aj tie negatívne. Ak sa vyskytne nejaká zlá skúsenosť, ťažko sa na ňu zabúda. Lenže existuje na ňu liek. V našom prípade sa volá Joe Sakic.

Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu sa stretol s členmi Eurolanche a ďalšími fanúšikmi v utorok po tréningu pred Family Sports Center. Neverím na náhody, a aj na základe iných indícii si dovolím tvrdiť, že naozaj nešlo o náhodu. Sakic určite vedel, že v čase konania Stadium Series sa v Denveri nachádzajú nielen členovia Eurolanche, ale aj ďalší fanúšikovia, ktorí prišli z iných štátov USA a z celého sveta. Cielene preto prišiel za nami, aby nás pozdravil, odfotil sa s nami, rozdal podpisy a týmto gestom tak vzdal hold tomu, že Colorado Avalanche toľko rokov a tak verne podporujeme.

Joe Sakic je pre mňa veľkou osobnosťou. Jedna vec je to, aké výkony podáva športovec v zápasoch. Druhá vec je to, aký má charakter, ako sa správa mimo športoviska. Mnohí fanúšikovia majú možnosť spoznať iba športovú tvár športovcov. Ja patrím medzi tých, ktorí mali šancu vidieť aj ich ľudskú tvár. V prípade Joea to je jedna ku jednej. Excelentný hokejista, líder, prirodzený kapitán, legenda na ľade. A mimo neho? Skvelý človek, empatická osobnosť, inteligentné správanie ku komukoľvek.

Ak sa povie Sakic, tak mi hneď napadne ďalšia jeho vlastnosť. Za jeho meno by sme mohli dať znamienko "=" a zas zaň napísať slovo POKORA. To je to, čo najlepšie vyjadruje jeho kariéru a osobný život v jednom. Napriek tomu, že je dnes generálnym manažérom klubu, napriek tomu, že je žijúcou legendou, napriek tomu, že už by nemusel o fanúšikov ani zakopnúť, tak stále zostáva pokorný. Je to človek s veľkým Č.

Viem, že on sám nikdy nemal rád chválospevy na svoju osobu. Prezývku "Super Joe" nemusel. Nepovažoval sa za "poloboha". Ani ja nechcem na neho písať oslavné články a velebiť ho. To nie je cieľom tohto článku. Chcel som len napísať to, že je to skvelý človek a my sme za to veľmi, veľmi vďační. Neberieme to automaticky, že keď prídeme do Colorada, tak musí hneď prísť za nami. Veď minulý rok sa to ani nepodarilo... No keď si nájde čas a príde, tak vieme, že stretneme legendu, ktorá zostala žiť pri zemi.

Pokora je to, čo v dnešnom svete chýba nielen mnohým športovcom, ale aj politikom, či rôznym celebritám. Pokora sa z našej spoločnosti vytráca. Pokora je základ úspechu. Byť pokorný znamená byť úspešný. Bez pokory sa človek ďaleko nedostane. Buď ju v sebe má, alebo nie. Žiadna stredná cesta neexistuje.

Joe, ďakujeme ti ešte raz za najlepší zážitok počas stále prebiehajúcej Eurolanche Invasion XII. Važíme si to, že si medzi nás prišiel, podal nám ruku, opýtal sa na náš výlet, dal viacero podpisov, s každým sa odfotil a nakoniec sa odfotil naraz s celou partiou. Ľudia ako ty dostali dar. Vďaka nemu si sa stal legendárnym hokejistom. Vďaka tomu si finančne zabezpečil seba a svoju rodinu. No nikdy si nezabudol na svojich fanúšikov, nikdy si sa nezmenil, vždy ostal tým, kým si bol: skvelým človekom.

 


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
20/02/2020 - 14:30

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."