Viac noviniek z fanklubu

Eurolanche Raid 2022

Eurolanche Raid 2022Sumár najväčšej akcie v histórii Eurolanche.

Eurolanche Raid 2022 sa vďaka 70 účastníkom z Česka, Fínska, Holandska, Írska, Maďarska, Poľska, Rakúska, Slovenska, Slovinska, USA a Veľkej Británie stalo najväčším podujatím v histórii Eurolanche, najväčšieho fanklubu Colorada Avalanche na svete. K rekordnému počtu účastníkov sa pridali ďalšie desiatky fanúšikov Avs, ktorí pricestovali na dvojzápas Avalanche proti Columbusu Blue Jackets vo fínskom Tampere individuálne. Hlavná časť skupiny strávila vo Fínsku štyri noci v termíne od 2. do 6. novembra 2022. Okrem dvoch výhier zažili množstvo zážitkov a stretnutí.

 

 

Európska návšteva Colorada Avalanche sa pre niektorých členov Eurolanche začala už skôr. Niektorí z fanklubu sa totiž pozreli aj do hlavného mesta Helsinki, kde niekoľko dní strávil celý tím. Najlepšie úlovky v podobe spoločných fotografií a autogramov sa im podarilo získať práve tam. Ďalšia časť fanúšikov išla dokonca na sever krajiny za polárnou žiarou.

 

 

Dve najväčšie skupiny fanúšikov leteli v stredu 2.11. z Viedne a do Prahy do Helsínk, kde sa stretli s ďalšími fanúšikmi z iných európskych miest, ale aj USA. Odtiaľ nasledoval spoločný presun objednaným autobusom do takmer dve hodiny vzdialeného Tampere. Prvý večer priniesol spoločné posedenie v neďalekom anglickom bare, kde upútal pozornosť jeden zo stolov, pri ktorom sedeli fanúšikovia z čisto nehokejových krajín, ale ktorých spojila práve vášeň ku Coloradu Avalanche.

 

 

Práve o priateľstvách bol Eurolanche Raid 2022. Po rokoch sa vďaka európskemu dvojzápasu, ktorý je dostupnejší ako zájazd priamo do USA, stretli starí priatelia, ktorí sa kedy spoznali práve vďaka členstvu v Eurolanche. Vznikli aj nové priateľstvá, či už s domácimi Fínmi, alebo fanúšikmi naprieč celým svetom. V niektorých prípadoch nadobudli online priateľstvá po prvýkrát reálnu podobu. Ako napríklad, keď sa zakladateľ Eurolanche po prvýkrát naživo stretol s prvým registrovaným členom, fínskym YouTuberom Joonom, ktorý mal v roku založenia fanklubu len 14 rokov.

 

Eurolanche Raid 2022 foto galéria >>>

 

Všetky večere v Tampere priniesli niekoľko osláv - či už dvoch výhier na mieste alebo Stanley Cupu. Keďže členov Eurolanche bolo na mieste dosť, takmer každý večer sa museli rozdeliť na niekoľko skupiniek. Jediné najväčšie spoločné posedenie bolo na programe vo štvrtok v miestnej krídelkárni, kde okolo 40 fanúšikov obsadilo celé jedno poschodie. Svojou prítomnosťou och prišli potešiť aj partia z Altitude TV - komentátor Mark Moser, analytik Mark Rycroft a moderátor Kyle Keefe s rozhlasovým komentátorom Conorom McGaheym.

 

 

Štvrtok okrem spoločného posedenia priniesol prechádzku po Tampere, ktorá vyústila v miestnom lese pri mori. Ďalšie aktivity zahrňovali napríklad návštevy dvoch vyhliadkových veží a akvária. Tí, ktorí mali šťastie, stihli príchod Avs vlakom na miestnu vlakovú stanicu. Repete nasledovalo večer pred hotelom, kde sa fanúšikom poradilo stretnúť takmer všetkých hráčov na čele s Caleom Makarom a Pavlom Francouzom, ale aj Joea Sakica a trénera Jareda Bednara. Partia sa presúvala na večeru potom, čo absolvovala verejný tréning, ktorého sa členovia Eurolanche zúčastnili. Niektorí z nich sa ocitli aj na kocke nad ľadovou plochou.

 

 

Piatok a sobota boli hlavne o dvoch zápasoch, ktoré sa skončili fantastickými výsledkami. Niektorí členovia Eurolanche dovtedy videli 9 prehier Colorada v rade - 7 počas tragickej sezóny 2016/17 v rámci Eurolanche Invasion IX a dve vo Švédsku. Prekliatie sa napokon zlomilo a oba večere boli o dvoch super oslavách, ktoré sa postupne z miestnych barov preniesli aj na niektoré izby členov fanklubu. 

 

 

Zo samotných zápasov sa fanúšikom najviac vryli do pamäti zborové spievanie fínskej hymny, vyvolanie mexickej vlny či vykrikovanie mena autora hetriku Mikka Rantanena. Práve jedna z osôb blízka tomuto hráčovi v eufórii radosti darovala jednému z členov Eurolanche 200 eur na nákup drinkov priamo v bare počas pozápasových osláv.

 

 

Neboli to len rodinní príslušníci a priatelia Mikka Rantanena, s ktorými niektorí z členov Eurolanche mali zaujímavé rozhovory, ale bol to aj Peter Forsberg, ktorý sa tak ako oni ubytoval na rovnakom hoteli ako partia z Eurolanche. Preto dva zápasové dni boli aj o tom, že kto nestretol tohto Švédskeho velikána, tak mal naozaj smolu, keďže sa pohyboval všade tam, kde niekto z Eurolanche.

 

Eurolanche Raid 2022 foto galéria >>>

 

Účastníci Eurolanche Raid 2022 mali v Tampere voľný program a každý sa mohol pridat k partii, ku ktorej chcel. Niekto tak stihol denný výlet do Helsínk, ďalší si vyskúšali pravú fínsku saunu a otužovanie v ľadovom mori, jednou z možností bola aj návšteva prvého múzea špionáže na svete, prehliadka Siene slávy fínskeho hokeja a ďalších múzeí v budove, participácia v rámci aktivít vo fan zóne a mnoho iného.

 

 

Väčšina fanúšikov sa prenajatým autobusom presunula v nedeľu 6. novembra späť do Helsínk, odkiaľ nasledoval presun domov. Eurolanche Raid 2022 priniesla zaujímavý program, dve výhry, veľa osláv, ale aj niekoľko zmienok v médiách. Už teraz sa všetci tešia na prípadné zápasy Avs v Prahe.

 

Pohľad na Eurolanche Raid 2022 očami niektorých účastníkov:

 

David, Slovensko (predseda Eurolanche): "Bola to super akcia, užil som si ju oveľa viac ako Švédsko, možno to bolo aj tým, že sme takmer každý večer oslavovali výhru Stanley Cupu. Stretol som množstvo našich členov z viac ako desiatky krajín, mnoho z nich po prvýkrát v živote. Zažil som aj niekoľko priam surreálnych zážitkov, o ktorých nemôžem hovoriť... ale ísť spať nad ránom po sérii rozhovorov o zákulisí klubu asi môžem takto všeobecne uviesť. Ináč ma najviac potešilo, keď som sledoval, ako sa dali dokopy rôzne partie našich členov, ako sa dokázali medzi sebou rozprávať fanúšikovia z rôznych krajín... Fakt som za to rád, že ako Eurolanche dokazuje naďalej spájať ľudí z oboch koncov sveta, že je tu silná komunita a fanklub v tom hrá veľkú rolu. Osobne som zažil množstvo aktivít, rozhovorov, boli to fakt nabité dni, čo ma dosť prekvapilo. Verím, že ešte bude príležitosť, že sa takto ešte niekde v Európe stretneme a bude to rovnako unikátne. Chcem sa poďakovať všetkým účastníkom za podporu."

 

 

Barnabas, Maďarsko: "Je to škoda, že sme mohli sledovať len prvý zápas a že sme nemohli osláviť víťazstvo, pretože sme sa museli ponáhľať na letisko v Helsinkách. Našťastie, tento krátky čas stačil na to, aby sme videli niektoré známe tváre a spoznali nové! A samozrejme, samotný zápas bol obrovský. Nervydrásajúca dráma, ktorá sa skončila dobre. Aká obrovská úľava potom nastala, že som konečne videl víťazstvo na desiaty pokus! Vďaka za všetko, bol to rýchly a vyčerpávajúci výlet s dlhým cestovaním, ale rozhodne stál za to!"

 

 

Kieran, Scotland: "Wow. Čo na to povedať. Toto bol jeden z najlepších výletov, na akom som kedy bol. Stretnutia so starými priateľmi, známymi tvárami a nadviazanie nových priateľstiev. Víťazstvo Avs v oboch zápasoch a, samozrejme, šťastie stretnúť Petra Forsberga a všetkých chalanov z Altitude TV. Veľký rešpekt tomu, koho otec nám dal 200 eur čisto za to, že sme mali na sebe dres Rantanena. Takisto veľká vďaka pre Beaver Bar a zapojenie nových ľudí do pitia fantastického drinku Minttu. Dúfajme, že jedného dňa sa Avs vrátia do Európy a budeme si to môcť zopakovať. Ako vždy, ďakujem ti, David, za všetku prácu a obetavosť, s ktorou pre nás organizuješ tieto výlety."
 

 

Andrzej, Poland: "Pred cestou som si nebol istý, čo mám očakávať: prvá cesta do Fínska, prvé zápasy NHL naživo, prvé podujatie Eurolanche... Teraz môžem povedať, že to všetko predčilo moje očakávania. V prvom rade je Fínsko veľmi pekná krajina so zaujímavou históriou a domovom mnohých známych športovcov, okrem zimných športov prekvapivo vyniká aj v motoristickom športe. Po druhé, stretnutia s kolegami z Eurolanche nielen z Česka či Slovenska, ale aj z miest ako Anglicko, Škótsko či Holandsko, ktoré nie sú tradične hokejovými krajinami, bolo to naozaj super. Teším sa, že tieto kontakty budú naďalej pretrvávať. Potom sú tu "pôvodní" verní Avs z Colorada - tí, ktorých som mal možnosť spoznať: Ryan, Jamie, Jim a Karmen - je úžasné počuť všetky vaše príbehy o Avs a som rád, že aj my teraz zdieľame časť histórie Avs!  A nakoniec tím a zápasy. Od legiend z minulosti - Joea Sakica či Petra Forsberga, až po hrdinov súčasnosti - Natea, Gabea či Mikka - stretnutie s nimi bolo to najlepšie, čo sa fanúšikovi Avs mohlo stať. A jedna vec je lepšia ako zápas NHL? Zápas NHL sledovaný naživo! P.S. Koľko ľudí môže povedať, že kúpilo Petrovi Forsbergovi pivo? ;)"

 

 

Michal, Slovensko: "Eurolanche Raid som si mimoriadne užil. Bola to moja prvá akcia s Eurolanche a aj prvé zápasy NHL, čo som videl naživo a teda musím povedať že sa nemôžem dočkať až si to zopakujem. Vidieť naživo Avs či už hrať, trénovať alebo aj čakať pred hotelom bol zážitok na ktorý nikdy nezabudnem. Chválim aj prostredie Tampere ako také. Mesto, aréna a aj atmosféra v nej boli fantastické, predovšetkým pri Mikkovom hattricku. Super bolo tiež stretnúť komentátorov z Denveru podobne ako ostatných fanúšikov Avs z celého sveta a porozprávať sa s nimi. Určite má tieto zážitky motivovali do budúcnosti sa zúčastniť aj tripu do USA alebo teda znova ak nám NHL dá tú možnosť vidieť ich v Európe. Ďakujem."

 

Daniel, Slovensko: "Coloradu fandím už desiatky rokov, no až teraz sa mi reálne otvorila možnosť vidieť ich zápas naživo. Keď NHL ohlásila, že sa Avs vrátia do Európy, vedel som, že tentokrát tam už nemôžem chýbať. Obrovská vďaka Eurolanche a najmä Davidovi za organizačné zabezpečenie, bez diskusie to mnohým významne uľahčil. Čo sa týka samotného zážitku, tak mal som nejako nastavené očakávania, ale človek tak nejak nevie, čo čakať. Nakoniec sa ukázalo, že realita od očakávaní bola ešte oveľa lepšia. Samotná atmosféra na tomto tripe bola parádna, členovia Eurolanche, ktorí sa tam zišli sú super partička, bola s nimi super zábava. Colorado vyhralo oba zápasy, v tom prvom dal "domáci" Rantanen hattrick, úspešný "lov" na podpisy hráčov, či realizačného tímu. Pre mňa osobne boli top fotky so Sakicom a Forsbergom, to sa mi nikdy nesnívalo, že by sa mi mohlo podariť. Keby som mal hodnotiť hviezdičkami, tak rozhodne nejmenej 12 z 10."

 

Eurolanche Raid 2022 foto galéria >>>

 

Marek, Česko: "Výlet do Finska byl famózní. Laviny nás potěšily dvěma výhrami a zejména první zápas, který skončil 6:3, byl jeden z nejlepších, jaký jsem naživo viděl. Výlet nebyl jen o hokeji. Ve Finsku se sešla skvělá parta lidí a společně jsme poznali krásné město Tampere a vysokou kvalitu služeb ve Finsku. Byla to zábava a velké díky patří Davidovi za celkovou organizaci výletu."

 

Marek, Slovensko: "Ísť tako s fanklubom, s veľkou skupinou, ktorá fandí svojmu klubu, je niečo iné, ako keby išiel niekto individuálne. Zažil som prvýkrát naživo zápasy NHL, tréning a mal som možnosť sa stretnúť aj s hráčmi. To, že sa mi podarilo stretnúť ešte aj s legendami ako Sakic a Forsber - to bola pre mňa úplna bomba. Takže David, ešte raz diky!"
 

 

Jozef, Slovensko: "Výlet do Fínska bol super, osobne sme stretli viacerých hráčov, a tiež trénera Bednara a Sakic, s ktorými sme sa spoločne odfotili, získali aj nejaké autogramy, či prehodili pár viet. Zaujímavý bol aj tréning, kde sme videli všetky hviezdy Colorada pri rôznych herných situáciách. Taktiež hlavne prvý zápas bol super, počtom gólov, hokejom hore dole, veľa šancami, tyčkami, atmosférou a povestnou "čerešničkou" bol hetrik  Fína Rantanena. Bol to v poradí môj asi 22. zápas NHL naživo, ale jednoznačne bol práve tento najlepší. Veľmi dobré bolo tiež, že sme boli väčšia partia, takže vždy sa bolo s kým rozprávať. Celkovo aj celý výlet nebol veľmi drahý (lacnejší ako vo Švédsku), takže skvelý zážitok za rozumnú cenu."

Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
23/12/2022 - 10:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."