Viac článkov v slovenčine a češtine

Coloradské pivo prišlo do Maďarska

Coloradské pivo prišlo do MaďarskaZnáme americké pivo z Colorada je teraz dostupné aj v našom regióne.

V mestečku Golden neďaleko Denveru sa nachádza najväčší pivovar na svete patriaci Molson Coors Beverage Company. Ešte pred spojením s kanadským pivovarom Molson pôsobil Coors samostatne a to už od roku 1873, kedy ho založili dvaja imigranti z Nemecka. Pri varení piva použili aj recept od kolegu z Čiech.

Komerčne najznámejšou značkou pivovaru je Coors Light. Úprimne, je to fakt "lightové" pivo, ktoré nemôže uspokojiť ani len priemerné očakávania náročných česko-slovenských pivárov. Komu však chýba Colorado a zájazdy s Eurolanche, má možnosť si ich pripomenúť práve týmto pivom, ktoré je okrem Veľkej Británie a Írska dostupné od tohto mesiaca aj v Maďarsku, prevažne v reťazci obchodov Spar. Zaujímavosťou je, že ho varí Staropramen v Čechách, kde ešte nie je dostupný. Každopádne chutí rovnako v Colorade a tie spomienky sa hneď vracajú...

Všeobecne prevláda stereotyp, že v USA sú len zlé pivá. Nie je to pravda. Colorado je známe jedným z najväčších počtov mikro pivovarov a kvalitnými, nekomerčnými značkami. Aj samotná Molson Coors Beverage Company produkuje chutnejšie a zaujímavejšie produkty (napr. Coors Banquet podľa pôvodného receptu je veľmi dobrý).

V našich končinách môžete ochutnať Blue Moon, pšeničné pivo belgického typu, servírované s pomarančnom, prípadne s citrónom. Malo by byť dostupné v sieti Tesco, ale aj v rôznych online obchodoch, niekde vám ho aj načapujú (napr. Fortel v Prahe).

Členovia skupiny Yeti Ultras dostanú možnosť sa k pivu Coors Light dostať sprostredkovane.

Nasleduje výber fotografií z návštevy pivovaru v Colorade zo zatiaľ poslednej Eurolanche on Tour. Okrem toho, že ide o najväčší pivovar na svete, vie sa pochváliť aj najväčšou výrobnou halou na plechovky. Spoločnosť Coors sa stala prvou v USA, ktorá pred 70 rokmi začala predávať pivo v plechovkách.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
22/03/2024 - 11:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."