Viac noviniek z fanklubu

Eurolanche oslavuje 17. narodeniny

Eurolanche oslavuje 17. narodeninyFanklub bol založený v roku 2007 a dodnes združuje fanúšikov z celého sveta.

Eurolanche, najväčší fanklub Colorada Avalanche vo svete založený v roku 2007 v Európe, oslavuje svoje 17. narodeniny. Z malého projektu sústredeného na jednoduchej webovej stránke sa počas krátkej doby stala silná skupina fanúšikov, ktorá sa pravidelne vracia do Denveru priamo na zápasy Avalanche, organizuje stretnutia v Európe, rozdáva suveníry svojim členom a robí ďalší rad aktivít.

Ku dnešnému dňu je vo fanklube zaregistrovaných 1 317 fanúšikov zo 48 krajín všetkých kontinentov okrem Antarktídy. Viac ako 13 000 fanúšikov sleduje fanklub na sociálnych sieťach - na Facebooku (CZ/SK), Twitteri a Instagrame.

Počas svojej 17 ročnej existencie Eurolanche zorganizoval 14 zájazdov do Colorada a USA. Celkovo 100 účastníkov z 12 krajín navštívilo 90 zápasov Avs v rámci projektu Eurolanche on Tour vrátane zápasov pod holým nebom proti Detroitu Red Wings a Los Angeles Kings, ako aj zápasov na ihriskách súperov. Okrem Colorada sa fanúšikovia pozreli do ďalších 12 amerických štátov, a tiež do Kanady a Mexika. V sezóne 2023/2024 sa členovia fanklubu po prvýkrát dostali na zápasy Avs v play-off.

V roku 2017 fanklub zorganizoval Eurolanche Raid 2017 pri príležitosti dvojzápasu Avalanche proti Ottawe Senators vo švédskom Štokholme za účasti viac ako 50 členov. Podobná udalosť, Eurolanche Raid 2022, sa uskutočnila vo fínskom Tampere proti Columbusu Blue Jackets s ešte vyšším počtom účastníkov (70+).

Fanklub tiež zorganizoval 16 strenutí členov v Európe, špeciálny výlet do Normandie, výročné stretnutie pri oslavách 10 rokov, niekoľko stretnutí so súčasnými a bývalými hráčmi Avs, ako aj dve pamätné watch párty finálových zápasov play-off 2022 v Brne. Členovia Eurolanche oslavovali celkový triumf Avs v Plzni počas dňa Pavla Francouza so Stanley Cupom.

V roku 2017 David Púchovský napísal knihu "10 rokov fanklubu Eurolanche", v ktorej sa do hĺbky venoval príbehu fanklubu, rôznym podujatiam a zážitkom zo svojho uhla pohľadu. Vtedajší guvernér štátu Colorado John Hickenlooper a starosta mesta Denver Mike Hancock poslali Eurolanche gratulačné listy pri jeho 10. výročí od založenia.

Desiatky médií v Európe a Severnej Amerike zverejnili reportáže a články o Eurolanche, ako napríklad NHL.com, NBC Sports, The Hockey News, Altitude TV or ProHockey.

História Eurolanche zahŕňa aj trinásť ročníkov populárnej tipovačky Eurolanche League, ktorej cieľom je nájsť a suvenírmi odmeniť najlepších tipérov sezóny. O ďalšie vecné ceny a podpisy hráčov môžu hrať členovia fanklubu pravidelne počas roka. Viac súťaží je dostupných pre členov skupiny Yeti Ultras.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
12/08/2024 - 13:11

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."