Viac článkov v slovenčine a češtine

Podpísali sme švédsky talent

Podpísali sme švédsky talentVedenie Colorada podpísalo so švédskym hráčom Joakimom Lindstromom jednoročný kontrakt v hodnote 600-tisíc USD.

Táto správa sama o sebe nie je nejaká zásadná novinka. Veľmi zaujímavé, v prípade príchodu Lindstroma do Denveru je fakt, že tu má spoluhráča z pôsobenia vo Švédsku. Jeho spoluhráč Adam Larsson by mal byť v tohtoročnom drafte draftovaný v top štvorke. Pripomeniem, že Avs majú právo druhého výberu, prvý je Edmonton.

Vedenie „Lavín“ nepotvrdilo, že podpísaním Lindstroma si chceli na svoju stranu pred draftom nakloniť jeho kamaráta a spoluhráča Larssona. Greg Sherman, generálny manažér Avs, sa vyjadril veľmi skromne a povedal, že pre nich bolo potešením podpísať zmluvu s hráčom, ktorý bol najlepším strelcom v švédskej lige s 28 gólmi. Dvadsať sedemročný  útočník okrem 28 gólov zaznamenal aj 32 asistencií v drese Skelleftei.

Joakim má aj skúsenosti z NHL, odohral 44 zápasov za Phoenix v sezóne 2008-09, v ktorých zaznamenal 20 bodov (9+11). Lindstrom je považovaný za skúseného tvorcu hry, nie je veľkým. Draftovaný bol Columbusom v roku 2002 zo 41. pozície. V drese Blue Jackets odohral 34 zápasov v priebehu dvoch sezón. Skúsenosti má aj z KHL, kde pôsobil v predchádzajúcej sezóne, poslednú sezónu odohral v rodnom Švédsku.

Zdroj: Denver Post


, ,
20/06/2011 - 21:19

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."