Viac článkov v slovenčine a češtine

Mitchell Heard: Rozhovor s nádejou Avs

Mitchell Heard: Rozhovor s nádejou AvsFanklub Eurolanche vyspovedal jednotku draftu Colorada z roku 2012.

Mitchell Heard bol draftovaný zo 41. prvého miesta tohtoročného draftu, ako prvá voľba Colorada Avalanche. Bolo to prekvapujúce pre niekoľkých expertov, že bol draftovaný takto vysoko. Na druhej strane, Colorado Avalanche verí v jeho juniorské skúsenosti, ofenzívne schopnosti a tiež jeho štýl silového útočníka. Mitch nemá v obľube iba strieľanie gólov, je ochotný sa pobiť a chrániť spoluhráčov v každej situácií.

Mitch, 20, mohol byť draftovaný už v rokoch 2010 a 2011, čo sa však nestalo. Strávil juniorskú kariéru v tíme Plymouth Whalers. V minulej sezóne zaznamenal 57 bodov a 111 trestných minút v 57 zápasoch. Pridal tiež 11 bodov a 26 trestných minút v 13 zápasoch playoff.

Po skvelej sezóne konečne počul svoje meno na tomto prestížnom podujatí. Neskôr podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt s Coloradom Avalanche a naštartuje svoju novú epizódu jeho kariéry v tíme AHL Lake Erie Monsters. Nebude prekvapením ak ho uvidíme hrať v Pepsi Centre už čoskoro. Hráči jemu podobní sú vždy potrební.


Mitch, najprv by sme ti v mene fanklubu Eurolanche chceli zablahoželať k draftovaniu Coloradom Avalanche a zaželať všetko najlepšie. Mohol si byť draftovaný v roku 2010, ale stalo sa to až o dva roky neskôr. Prečo?

Chcel by som povedať, že som sa vyvinul neskôr. Pokračoval som v tvrdej práci a nechcel som odísť bez úspechu. Stále som „klopal“ na dvere kým som nevstúpil. Mal som šťastie, že mi tieto dvere otvorilo Colorado Avalanche. Teraz začne skutočná práca a som viac ako pripravený na nové úlohy.

Ako si sa cítil keď si bol draftovaný? Očakával si to tento rok?

Nič nebolo isté. Mal som pár stretnutí s tímami a veril vo všetko dobré. Draft bol tak vzrušujúci a bolo šťastie stráviť ho s priateľmi a rodinou.

Čo bola tvoja prvá myšlienka, keď si počul, že si bol práve vybratý Coloradom?

Joe Sakic.

Ako vyzerali ďalšie dni po drafte? Bolo to niečo špeciálne, alebo tvoj život pokračoval bez významných zmien?

Nasledujúce dni boli skutočne dobré a plné šťastia. Cítil som to, ako by to nebolo skutočné. Bol to šok a som tak šťastný, že som o dosť bližšie k naplneniu svojich snov.

Ako si strávil leto?

Leto som strávil tréningom na a mimo ľadu. Inak s priateľmi. Filmy, golf, plávanie, pláž atď.

Skauti NHL opisujú nádeje po celý čas. Môžeš nám opísať svoj štýl? Aké sú tvoje silné a slabé stránky?

Som obojstranný center, hrám na hrane, som ochotný sa pobiť aby som ochránil svoj tím. Som veľmi súťaživý a dokážem skórovať.


Je tu veľká možnosť, že sezóna NHL nezačne načas čo okrem iného zahŕňa zrušenie tréningových kempov. Je to veľmi dôležité pre mladých hráčov ako ty. Myslíš si, že by to mohlo mať nejaký dopad na tvoju kariéru, ak by nebol tréningový kemp?

Skutočne nie, ale je to skúsenosť vidieť akí dobrí sú profíci, a aký level potrebuješ byť a aký ti chýba.

Kde budeš hrať v prípade výluky? Lake Erie, Denver Cutthroats alebo niekde v Európe?

Lake Erie Monsters.

Čo je tvoja najcennejšia spomienka na tvoj čas strávený v drese Plymouthu?

Prvý gól, prvá bitka a to, že som bol nominovaný na sériu Rusko – Kanada minulý rok. Aj to, že som hral po boku hviezdy NHL Tylera Seguina.

Prečo nosíš #15?

Je to kombinácia dátumu a mesiaca narodenia. 12. marec. 12 + 3 = 15.

Autor originálneho anglického rozhovoru: David Púchovský

Autor slovenského prekladu: Rudolf Šerý


Rudolf Sery, Slovakia, sery@eurolanche.com
28/09/2012 - 08:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."