Viac článkov v slovenčine a češtine

Hodnocení hráčů - Matt Duchene

Hodnocení hráčů - Matt DucheneA hned dnes se pod drobnohled dostává hráč, který možná zaslouží cenu MVP minulého ročníku.

Matt Duchene A- (A-)
80 zápasů, 67 bodů (27+40), hodnocení plus/minus: -8, tři branky v přesilových hrách, 202 střel, dva vítězné góly

Oproti nováčkovské sezoně si Duchene polepšil o 12 bodů. Jeho hodnocení určitě odpovídá. Kdyby talentovaný mladík nedostal známku A (minus), pravděpodobně nikdo by nemohl pomýšlet na slušné hodnocení. Jeho přednostmi jsou stále rychlost, chytrost a šikovnost. Oproti nováčkovské sezoně se navíc zlepšil i v bránění, jeho čísla ve statistikách +/- se ovšem dostaly díky zpackanému závěru do minusu.

Když se většina hráčů ploužila po ledě, byl to právě Duchene, který zůstal důvodem sledování zápasů „Lavin“. Energie z něj sršela na všechny strany. V letošní sezoně navíc opět ukázal, že si skvěle rozumí s Milanem Hejdukem, který se vyjádřil, že hodlá pokračovat ještě rok. Všichni fandové Avs si jistě již teď vysnívají lajnu Mueller - Duchene - Hejduk. Peter Mueller by se měl zotavit z otřesu mozku a postavit se po bok "budoucnosti" (Duchene) a "minulosti" (Hejduk) klubu. Toto spojení na konci předminulé sezony skvěle fungovalo a fungovat by mohlo i v příštím ročníku.

Následující sezona by pro letošního reprezentanta Kanady na MS na Slovensku mohla být o stupínek lehčí. Pro nováčky je vždy nejtěžší druhá sezona a Duchene se s ní vypořádal fantasticky. Zařadil se do podvědomí široké hokejové veřejnosti a příští rok by měl jednoznačně navázat na svoje výkony. Svou rychlostí a dravostí drtí soupeřovi obránce, góly navíc střílí několika způsoby - střela švihem, teč, dorážka, střela z první, důraz na brankovišti. Proto je velmi těžké bránit takového hráče.

Názor Eurolanche: Daterova známka odpovídá skutečnosti, Duchene opravdu tuto sezony zvládl fantasticky. Kdyby se „Laviny“ nezasekli po All Star Game a pokračovali v dobrých výkonech, pravděpodobně by Duchene zůstal u absolutní "jedničky". Před sebou má ohromnou budoucnost.

Zdroj: Denver Post


Matej Klucho, Czech Republic, eurolanche@eurolanche.com
16/06/2011 - 21:28

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."