Viac článkov v slovenčine a češtine

Ryan O´Reilly by mal byť vymenený

Ryan O´Reilly by mal byť vymenenýŠokujúci článok prináša zákulisné fakty, ktoré by mal poznať každý fanúšik Colorada Avalanche.

Adrian Dater rozpútal svojim najnovším príspevkom na blogu na Denver Poste búrlivú diskusiu. Priniesol niekoľko závažných detailov a konkrétnych prípadov arogancie manažmentu Colorada Avalanche. Vrcholom je správa o takmer istej výmene Ryana O´Reillyho do iného tímu. Viac o jeho odchode, ale aj o možnosti tzv. offer sheetu sme sa venovali v tomto článku. Dater aktuálne napísal, že rokovania medzi O´Reillyho zástupcami a tímom neprebiehajú. Ak si Avs po skončení lockoutu mysleli, že Ryana nevymenia a všetko bude v poriadku, súčasná situácia je diametrálne odlišná. Dokonca vzťah medzi hráčom a klubom by mal byť na bode mrazu.

Dater sa odvolal aj na kanadskú televíznu spoločnosť TSN. Podľa nej sa bude Colorado snažiť získať hráča do prvého tímu a top prospekta. V súčasnosti si však nemôžeme byť ničím istý, keďže manažment stanovil neoficiálne embargo aj na vyslovenie O´Reillyho mena v Pepsi Centre. Dater sľubuje, že keď sa výmena stane, zverejní ďalšie detaily, ktoré teraz nemôže. Ak by vám v tejto súvislosti napadla moja analýza, či je to všetko O´Reillyho chyba, boli by ste na omyle. Dater totiž považuje celú situáciu za neuveriteľnú. Zbaviť sa 22 ročného hráča, ktorý tvrdo maká na ľade, patrí medzi najväčších pracantov a na ľade necháva všetko, je veru neuveriteľné.

Hokejový svet bude sledovať Avalanche

Jedinou istotou v súčasnosti je fakt, že celý hokejový svet sa bude na kroky manažmentu Avs v prípade O´Reillyho pozorne pozerať. O´Reilly je posledným nepodpísaným veľkým hráčom v NHL. Jeho talent je obdivuhodný. Kde skončí? Ako sa to skončí? Hráči, ale aj manažéri budú v pozore. Ich názor je však jednoznačný. Dater sa pýtal šiestich iných generálnych manažérov tímov NHL na ich názor. Neveria tomu, že sa chce Colorado zbaviť O´Reillyho iba kvôli malému finančnému rozdielu v prípadne dvojročnej zmluvy. Dater volal aj viacero hráčom. Výsledok? Proti O´Reillymu sa hrá veľmi, veľmi ťažko.

Možno najdôležitejšou súčasťou tohto článku je nasledujúce tvrdenie. Ak manažment Avs nezíska naozaj top bombu za O´Reillyho, spácha samovraždu v priamom prenose a už totálne si nenávratne poškodí renomé. Ako som už napísal, jeho kroky bude sledovať každý v lige. Keď manažéri a hráči uvidia, aké fiasko tím spravil, celá organizácia bude na dne. Budeme môcť zabudnúť na príchod lepších hráčov – potom, čo uvidia, ako sa zaobchádzalo s lídrom tímu, kto by sem chcel ísť? Takisto, ktorý manažér bude chcieť s Cirkusom Humberto vyjednávať? Toto môže byť definitívny koniec Colorada Avalanche.

O´Reilly nebude prvý. Ani posledný (?)

Na záver sa opäť odvolám na Datera, ktorý v rovnakom článku uviedol prípady z minulosti. Craig Anderson sa stal brankárskou hviezdou a doviedol tím do play-off. Počas sezóny mu vedenie ponúklo predĺženie zmluvy. Nesúhlasil, tak ho vymenili za Briana Elliotta. Anderson dostal minulý rok Ottawu Senators do play-off a v súčasnosti je najlepším brankárom NHL, keď naposledy vychytal 42 strelový shutout. Avs sa o pár týždňov zbavili Elliotta, ktorý nasledujúci rok vyhral spolu s Jarom Halákom Jennings Trophy za najmenší počet inkasovaných gólov. Ian Laperriere dostal horšiu ponuku na predĺženie zmluvy, neprijal ju, a keď volal späť do tímu, lebo chcel pokračovať v rokovaniach, nikto mu nezdvíhal. Aj o tom sme sa s ním rozprávali v tomto rozhovore. Tomáš Fleischmann sa dostal do Denveru cez výmenu, no o pár týždňov musel odísť, aj keď chcel zostať. Neprijal prvú ponuku vedenia tímu. A tak ďalej. 


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
13/02/2013 - 13:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."