Viac noviniek z fanklubu

Pohľad späť: Eurolanche Invasion I

Pohľad späť: Eurolanche Invasion ISpomienky na Eurolanche Invasion I si pripravil predseda Eurolanche David Púchovský zo Slovenska, medzi ktorého činnosť patrí aj organizovanie Invasion.

Myšlienka zorganizovať zájazd do Denveru mi napadla ešte počas zimy v roku 2007. Bola to spontánna myšlienka v úplných počiatkoch fanklubu a posunula sa o míľové kroky ďalej, keď sa siedmi členovia Eurolanche stretli v lete 2008 s Petrom Budajom. Vtedajší brankár Colorada Avalanche nám ponúkol pomoc s lístkami a bolo rozhodnuté. Najbližšie mesiace som sa venoval organizačným prípravám úplne prvého výletu pod názvom Eurolanche Invasion I. Zavolal som priamo do klubu a informoval ich o našom príchode. Na našej starej stránke začalo bežať odpočítavanie do začiatku výletu a osobne som sa ho už niekoľko týždňov pred odletom nevedel dočkať. Bolo to predsa iné ako v ďalších rokoch. Bolo to po prvýkrát. Všetko bolo nové a nikto nevedel do čoho ide. Určite to bol istý hendikep, ale práve vďaka prvej Invasion sa mohli uskutočniť a ďalšie, a to už s neporovnateľne väčšími skúsenosťami a fantastickým programom.

 Autor článku David Púchovský (v strede).

Do Denveru sme leteli z Viedne cez nemecký Frankfurt a Houston za takú cenu, ktorú by sme za letenky už dnes nedali. No ako som hovoril, bolo to prvýkrát, boli sme neskúsení a za každú cenu sme chceli vidieť Avalanche v akcii. Nikomu v tom čase ani len nenapadlo, že budú ďalšie a ďalšie Invasion v budúcnosti. Po doposiaľ najväčších cestovateľských problémoch, keď sme zmeškali lietadlo z Houstonu, sme konečnena konci decembra 2008 dorazili do Denveru, kde sa nás zhostila moja známa Jody, u ktorej sme strávili dva týždne. Počas dlhej cesty autom z letiska k nej domov som stále neveril, že ideme okolo Denveru, že som v Denveri a že tam je štadión Pepsi Center. Až vtedy som uveril tomu, že sme to dokázali. Fanklub Eurolanche sa skutočne dostal do Colorada.

Keď som aj už zabudol na niektoré zápasy Colorada z ďalších Invasion, ktoré som navštívil, tak na svoj úplne prvý nikdy nezabudnem. Historicky prvý zápas Invasion bol domáci duel Avs proti Detroitu Red Wings. Prvý gól vstrelil nebohý Ruslan Salei. Colorado vyhrávalo už 3:0, no nakoniec vyhralo 4:3 po samostatných nájazdoch vďaka výbornému Budajovmu zákroku. Mohli sme si želať viac? Po skončení zápasu sme sa po prvýkrát osobne stretli s hráčmi, získali podpisy, fotografie a prehodili s nimi pár slov. Panovala úžasná atmosféra a bolo to naozaj neuveriteľné, že sme sa z našich malých krajín dostali do útrob haly, kde sme stretávali všetkých hráčov. Tieto nezabudnuteľné momenty sa opakovali ešte počas ďalších piatich zápasov. Nakoniec Avalanche uspeli v štyroch zo šiestich duelov, keď dokonca porazili Pittsburgh Penguins so Sidneym Crosbym v akcii.

Počas prvej Invasion sme nemali v pláne žiaden väčší výlet. Bola to pre nás úplne nová skúsenosť a už len to, že sme mohli tráviť všetok čas v Denveri bolo obrovskou skúsenosťou. Vytvorili sme si nové priateľstvá a kontakty, spoznali veľa zaujímavých ľudí, a hlavne ukázali organizácii Colorada, že projekt Eurolanche by mali brať vážne. Dokonca sme svoje idey mohli predstaviť priamo na konferencii s dvoma zástupcami klubu, kde si vypočuli naše plány do budúcnosti a návrhy na spoluprácu. Pekným spestrením výletu bol obed s Budajom a Marekom Svatošom, a samozrejme prvý rozhovor s členmi Eurolanche pre miestnu televíziu priamo počas zápasu s Detroitom. Takú nervozitu ako pred a počas neho som nikdy v živote predtým nezažil.

Na Eurolanche Invasion I budem vždy spomínať veľmi rád, pretože som si z Denveru asi už nikdy potom nedoviezol toľko hokejových suvenírov a darčekov pre blízkych ako po prvom výlete. Všetci sme sa totiž chovali tak, akoby sme tam mali byť naposledy. Ďalšie roky ukázali, že sme sa mýlili. Eurolanche a Eurolanche Invasion posunuli úroveň fandenia fanúšikov NHL z Európy do nepredstaviteľných rozmerov.

Dôležité odkazy:


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
02/01/2023 - 09:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."