Viac príbehov členov

Príbeh člena: Reudon z Barbadosu

Príbeh člena: Reudon z BarbadosuEurolanche predstavuje vo svojej 10. sezóne príbehy svojich členov v novom, týždennom seriáli "Príbehy členov".

Fanklub Eurolanche združuje fanúšikov z celého sveta. Vďaka svojmu celosvetovému charakteru už mohla hokejová komunita Colorada Avalanche zistiť, že svoje zastúpenie majú fanúšikov na každom kontinente. Reudon Edwards, 33 ročný, je ukážkový príklad tohto tvrdenia. Žije na Barbodse v Karibiku, kde pracuje ako inžinier technik. Je pravdepodobne najdlhšie fandiacim fanúšikom Avs z tejto časti sveta. „Hokej som spoznal vďaka hre NHL 96 v lete 1997, keď som dostal svoj prvý počítač. Páčilo sa mi tempo hry. V tom istom roku som videl svoj prvý zápas na ESPN a veľmi sa mi to páčilo. Bol to zápas proti Avs a Sabres, ktorý Colorado vyhralo 3:2 Sledoval som epický súboj medzi Royom a Hašekom. Potom som sa stal fanúšikom Colorada. Páčili sa mi ich dresy a logo, ktorého farby mi pripomínali môj obľúbený futbalový tím, FC Barcelona,“ povedal Reudon o svojej prvej skúsenosti s hokejom Avalanche. 

Reudon objavil Eurolanche na Twitteru minulý rok a stal sa tak súčasťou najväčšieho fanklubu Colorada Avalanche. Reudon sa však necíti osamoteným v krajine, kde je ľadový hokej asi posledný šport, ktorý by ste tam mohli nájsť. „Pozerám zápasy a som s fanúšikmi v kontakte. Je to pravda, že nepoznám ani jedného ďalšieho fanúšika Avs v mojej krajine, keďže hokej nie je šport, ktorý by tu v trópoch fungoval. Nemám ani žiadny suvenír Colorada, aj keď dúfam, že čoskoro niečo dostanem,“ vysvetlil Reudon, podľa ktorého je na Barbadose bar, ktorý je oficiálne spojený s Ottawou Senators pod názvom Berts Bar and Grill.

V prípade Reudona a jeho príbehu má pojem fanúšikovská vášeň vlastný význam. Hlavne, keď hovoríme o tom, ako sleduje zápasy NHL. „Zvykol som ich pozerať cez káblovku na ESPN, keď som chodil k tete, keďže ja som káblovku nemal. Moja mama žije v USA, nahráva mi hry na VHS kazety a posiela mi ich späť. Potom ich sledujem dookola, hlavne All-Star víkendy,“ povedal Reudon, ktorý sa o hokej začal zaujímať ako dieťa, keď sa korčuľoval na kolieskových korčuliach. Na ľade nikdy nestál.  

Reudon je hrdý na hráčov NHL, ktorú sú s Barbadosom spojení. Najznámejším je Kevin Weekes, ktorého rodičia pochádzajú z ostrova. Na zozname sú aj Anson CarterMike Grier. Pre Reudona však existuje iba jeden jeho najobľúbenejší hráč. „Patrick Roy. Mal som rád jeho štýl a umenie chytania. Bol v tom vynikajúci. Veľmi charizmatický. Dokázal potiahnuť vo veľkých zápasoch,“ uzavrel Reudon a ešte poznamenal, že si naozaj neužil posledný Royov zápas proti Minnesote v play-off 2003.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
21/02/2017 - 13:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."