More Fan Club news

Sammanfattning av Eurolanche on Tour XIII

Sammanfattning av Eurolanche on Tour XIIIHannes och Patrik blev de allra första Eurolanche-medlemmarna fr?n Sverige som deltog i Tour-projektet. Detta är deras sammanfattning av Tour XIII.

I slutet av februari var vi fjorton europeer - fem från Slovakien, sju från Tjeckien och två från Sverige - som åkte till Denver, CO. En resa som bland mycket annat skulle innehålla en ankomst till ett hotell som inte längre existerade och en träff med Milan Hejduk och massvis av amerikaner som verkligen ville få oss att känna oss välkomna. Men låt oss ta det från början.

Denver, också kallad Mile High City eftersom den ligger exakt 1609 meter över havet, är huvudstad i delstaten Colorado. Det är den sjunde största storstadsregionen i västra delen av USA men framförallt hemstad till Colorado Avalanche. Colorado Avalanche var så klart ett stort inslag av denna resa och vi skulle få se totalt åtta matcher, varav sju skulle spelas på hemmaplan i Ball Arena. Match ett var redan första kvällen, efter en otroligt vällagad hamburgare på en restaurang i närheten av Union Station så blev det en promenad till Ball Arena där vi skulle möta upp resten av sällskapet som hade flugit en lite annan rutt än vi svenskar. Då USA är beroende av sina bilar så var det lättare sagt än gjort att hitta den parkerade minibussen där vi skulle slänga in våra väskor, men strax innan nationalsångerna och nedsläppet var väskorna i korrekt bil och vi på våra platser högt upp inne på Ball Arena.

Det började med en ganska komfortabel seger med 4-1 mot Calgary Flames och glada satte vi oss i minibussen för att ta oss till vårt hotell. Hotellet låg i en kranskommun till Denver vid namn Lakewood, ca 20 minuter med bil från centrala Denver.

"Denna sammanfattning skrevs av Hannes Boberg (till höger) som reste till Denver med sin pappa Patrik (till vänster).

Redan dag två begav vi oss ut på en längre resa i Klippiga Bergen, Nordamerikas största bergskedja. Genom diverse småorter och kringliga vägar så fick vi verkligen se en fantastisk sida av denna fantastiska delstat. En tripp som innehöll både whiskey på en trevlig restaurang i Estes Park, kycklingvingar 2820 meter över havet och en promenad i Black Hawk, orten med mer än ett casino per tio invånare.

Utöver besök i centrala Denver så hann vi även med att besöka United States Air Force Academy och den fantastiska parken Garden of the Gods i Colorado Springs, CO, två väldigt intressanta platser. Det var verkligen intressant att få en liten inblick i kadetternas liv och Garden of the Gods var något som jag tror vi alla anser är ett måste att besöka om man besöker Colorado Springs. Två matcher till blev det även under dessa dagar, en seger mot Las Vegas Golden Knights och en förlust mot New Jersey Devils.

Efter den sistnämnda matchen var det dags för resans stora äventyr i äventyret, roadtrip ner till Dallas, TX. Dallas, som inte bara är den tredje största staden i Texas, utan också en del av USAs fjärde största storstadsområde (Dallas-Fort Worth-Arlington). Huvudmålet med resan var så klart bortamatchen mot Dallas Stars i American Airlines Center men mycket skulle hinnas med på dessa dagar. Resan gick genom fem olika delstater varav massvis av mil längs legendariska U.S. Route 66.

Det började dock minst sagt oväntat. Vi hade bokat olika hotell för varje natt längs vägen och vid första stoppet så visade det sig att detta inte längre var ett hotell. Det hade istället omvandlats till någon form av långtidsboende. Då klockan passerat midnatt och vi plötsligt stod utan någonstans att sova för natten fick vi ta oss till närliggande Cañon City, CO, där vi mitt i natten lyckades hitta ett boende. När det iskalla rummet hade värmts upp till beboelig temperatur så var det ett trött sällskap som snabbt somnade för några få timmars välbehövlig sömn.

Roadtripen fortsatte nästa dag mot Tucumcari, NM varifrån vi, via Route 66, tog oss till Oklahomas huvudstad Oklahoma City, OK. Väl i Oklahoma gjorde vi ett besök vid Oklahoma City National Memorial, en plats till minne av alla personer som drabbades av det hemska bombdåd i staden den 19e april, 1995.Oklahoma City var också sista stoppet innan slutmålet, Dallas. Första målet i Dallas var The Sixth Floor Museum där vi fick lära oss mycket om mordet på John Fitzgerald Kennedy och även se platsen varifrån han sköts. Ett intressant besök som kan rekommenderas om ni är på besök i Dallas. Matchen? Den hade vi glömt redan när vi åkte vidare upp mot Shamrock, TX. Ett riktigt bottennapp helt enkelt.

Då det var match redan dagen efter matchen mot Dallas Stars så blev det många mil tillbaka till Denver, dock med en lite avstickare via Kansas. Ett par timmar innan matchstart var vi tillbaka och det väntade ett par lite lugnare dagar i Denver för oss. Roadtripen hade varit intensiv men bjudit på så många unika upplevelser, personligen ser jag redan fram emot nästa roadtrip i detta oerhört fascinerande land.

Och vi kan så klart inte skriva om denna resa utan ett hedersomnämnande till Ken och Molly. Denna familj som dagen efter öppnade upp sitt hem för oss och bjöd oss alla på en fantastisk BBQ och ett stort utbud av lokala ölsorter, en av resans höjdpunkter och av alla fantastiska människor vi träffade på denna resa så stack dessa två personer verkligen ut. På kvällen så var det även dags för NBA och matchen Denver Nuggets - Toronto Raptors, en tät historia som blivande NBA-mästarna Nuggets kunde knipa efter att ha legat under stora delar av matchen.

Under de kommande dagarna åkte vi även ut ett par gånger till förorten Centennial för att se laget träna i Family Sports Center. Tyvärr blev detta våra enda möjligheter att få se Gabriel Landeskog då hans skada tyvärr satte stopp för hela säsongen. Dagarna spenderades i övrigt ganska mycket i och omkring Denver.

En överaskning fick vi även under den sjunde matchen då vi fick möjlighet att träffa Milan Hejduk och Jan Hejda under ena periodpausen. De tog sig verkligen tid och det fanns tid både till lite kortare snack, bilder och autografer! Milan Hejduk med sina 1020 matcher för Colorado Avalanche behöver så klart ingen närmare presentation, detta var ytterligare en av många höjdpunkter på resan.

Sista dagarna innehöll även en lacrossematch (Colorado Mammoth - Calgary Roughnecks) och även en avslutande övertidsvinst mot Arizona Coyotes efter ett väldigt fint avgörande mål av Cale Makar. Efter detta var det dags för en avslutningsfest på Soho 151. Vi skiljdes åt, rikare på både vänner och minnen. Och personligen ser jag redan fram emot nästa besök i Denver!

 

Missa inte:


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
07/05/2024 - 07:30

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."