Viac článkov v slovenčine a češtine

Čierny kôň Everberg

Čierny kôň EverbergMladý švédsky útočník robí všetko preto, aby sa prebojoval do prvého tímu Colorada Avalanche.

Príprava sa skončila, boje hráčov o posledné miesta v zostave sa začínajú. V kádri je momentálne 29 hráčov. Na súpiske môže byť od stredy iba 23. Ak zoberieme do úvahy, že do prvého duelu sa nepozrú zranení Patrick Bordeleau (chrbát), Jesse Winchester (otras mozgu) a John Mitchell (hlava). Na farmu budú musieť byť poslaní na miesto šiestich iba traja hráči. Vyberať sa bude z pätice Andrew Agozzino, Dennis Everberg, Borna Rendulič, Ben Street a Tomáš Vincour. Ktorí z nich majú najväčšie šance prebojovať sa do úvodného zápasu sezóny?

Treba mať na pamäti, že aj keď súpiska bude mať 23 členov, pre úplných nováčikov to automaticky neznamená, že zasiahnu do hry. Do nej môže zasiahnuť iba 18 hráčov a brankár. V podstate je reálne, že pre „farmárov“ ostane jediné voľné miesto. Podľa Denver Postu má najväčšie na jeho zisk Švéd Dennis Everberg. Je fyzicky zdatný, vysoký a v príprave sa predviedol dvoma gólmi – v Burgundy/White Game a v poslednom, víťaznom zápase. V neprospech Agozzina a Streeta hovoria ich nižší vzrast a Vincour s Renduličom podľa Denver Postu špeciálne počas kempu nezaujali. Za to Everberg valcoval a stal sa jedným z najpríjemnejších prekvapení celého kempu. 

Everberg vyrastal hokejovo vo Švédsku, kde sa prezentoval v elitnej, ale aj druhej lige. Do NHL nebol nikdy draftovaný. Colorado ho získalo podpisom dvojročného kontraktu v máji tohto roku, kedy dalo príležitosť ďalším Európanom. Everberg patrí k mnohým ďalším hráčom, ktorí budú bojovať o miesto v zostave tímu, ktorého káder je už aj tak bez „farmárov“ nadupaný. V prípade ďalších zranení majú Avs nekonečne veľa možností.

* Hodinu po vydaní článku vedenie tímu oznámilo presun Bornu Renduliča a Andrewa Agozzina na farmu do Lake Erie a umiestnenie Tomáša Vincoura a Bena Streeta na listinu zranených hráčov.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
06/10/2014 - 17:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."