Viac noviniek z fanklubu

Invasion XI: Rozhovor s Tomášom

Invasion XI: Rozhovor s TomášomEurolanche.com predstavuje účastníkov blížiacej sa Eurolanche Invasion XI.

Tomáš Oliva, 34, pochádza z Holíča, Slovensko. Coloradu Avalanche fandí od roku 2001, od kedy v tomto tíme ukončil kariéru legendárny Ray Bourque a stali sa víťazmi play-off. Členom fanklubu Eurolanche je od roku 2018. Pracuje v ZSE (Západoslovenská Energetika na IT) a do Denveru pôjde prvýkrát. Invasion XI je jeho prvá, podobnú cestu ešte neabsolvoval.

 

Prečo si sa rozhodol ísť na Invasion?

S týmto nápadom za mnou prišiel kamarát Peter Junek, taktiež člen Eurolanche. V USA som ešte nebol a akonáhle som sa dozvedel o projekte Invasion, neváhal som ani chvíľu. Spojiť návštevu „Štátov“ spolu s účasťou na zápasoch môjho obľúbeného klubu mi prišlo ako jedinečná príležitosť. Vždy som túžil vidieť zápas NHL naživo. Zaujímajú ma zápasy Avalanche a navyše spoznávanie krajiny ako takej, cestovaním do viacerých miest, či už vnútroštátnymi letmi alebo autom. Po prezentácii organizátora a oboznámení sa s programom je to presne to, čo som chcel vždy zažiť. 

 

Aké máš očakávania od výletu?

Veľa zážitkov z hokeja, z cestovania, z ľudí a zo všetkého čo sa okolo mňa bude diať. Ľudí, ktorí sa budú účastniť Invasion XI nepoznám vôbec, okrem Peťa. Teším sa na veľa zaujímavých miest, ktoré v USA prejdeme. Najväčšie očakávanie je však zo zápasov NHL. Tie som už ako malý pozeral iba v TV a teraz ich uvidím naživo. Zvedavý som aj na to, ako v konkrétnych mestách fungujú rôzne fankluby v porovnaní s tým, ako je to u nás. V neposlednom rade sa veľmi teším na trip Denver – Chicago – Nashville.

 

 

 

Na aký zápas sa najviac tešíš a prečo?

Čo sa týka zápasov, mám dva ktoré má budú veľmi zaujímať. Domáce stretnutie s Winnipegom bude určite kvalitné porovnanie síl kandidátov na prvé miesto v divízii. Najviac sa teším na stretnutie vonku s Nashvillom. Túto sezónu je to veľmi silné mužstvo a majú formu, ale uvidíme či to bude stačiť na Colorado.

 

Ako prebiehala tvoja príprava posledné týždne po potvrdení výletu?

Ako prvé som zistil, že mám prepadnutý pas. Čiže vybavenie si nových dokladov, ESTA a podobne. Následne kontrola všetkých častí oblečenia, či budem mať dostatok všetkého potrebného a nakoniec to, či si budem mať všetky tieto veci do čoho napratať. Nakoľko som ešte za oceánom nebol, tak som musel nabehnúť do obchodu a obstarať si US socket pre nabíjanie mobilných zariadení. Ďalej dokúpiť niektoré tímové veci ešte tu a taktiež cestovný vankúšik do lietadla. Trochu obavy mám z cca 12 hodinového letu z Londýna do LA, takže dokumenty o leteckých katastrofách až do návratu vynechávam. V januári ešte v práci nahlásim dovolenku a môžem letieť fandiť. 

 

Ako si zatiaľ spokojný s organizáciou? 

Musím povedať, že organizácia celej akcie je na veľmi vysokej úrovni. Všetko je starostlivo pripravené dopredu, najmä oceňujem prezentácie, ktoré sú pre podobných začiatočníkov ako ja naozaj užitočné. Aktívna komunikácia, seriózny prístup, presné dodržiavanie dohodnutých termínov a postupov, to všetko je veľmi dôležité a potrebné pri organizovaní takejto akcie. Vedenie to stojí určite nemalé úsilie a veľa času. Za mňa doteraz maximálna spokojnosť.

 

Všetky základné informácie o Eurolanche Invasion a o predošlých desiatich výletoch nájdete na Invasion.Eurolanche.com. Ak uvažujete o účasti na budúcej Invasion a máte otázky, posielajte ich na eurolanche@eurolanche.com. Prihlasovanie bude spustené neskôr a budú naň upozornení členovia fanklubu, ktorí pri registrácii uviedli svoju e-mailovú adresu.

 


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
16/01/2019 - 18:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."