Viac noviniek z fanklubu

Pohľad späť: Eurolanche Invasion III

Pohľad späť: Eurolanche Invasion IIIO v poradí tretej Eurolanche Invasion napísal jej účastník Peter Helík zo Slovenska, pre ktorého to bola jeho prvá a zatiaľ posledná účasť na výlete v Denveri.

Odmalička som veľký fanúšik hokeja a dlhé roky veľký fanúšik mužstva Colorado Avalanche. Keď som sa dozvedel o prvom európskom fanklube Eurolanche, neváhal som  a hneď som sa prihlásil za člena. Keď som zistil, že David Púchovský dokonca zorganizoval výlety do Colorada, nazvané Eurolanche Invasion I a II, chcel som si aj ja splniť svoj sen. Tento sa začal napĺňať na konci januára 2010, keď sme sa dali dokopy piati fanúšikovia Colorada a rozhodli sa ísť do Denveru. Ja som nikdy nebol v USA, a preto som sa tešil ako malé dieťa. 

Autor článku Peter Helík prvý sprava.

Do USA som cestoval sám, čo bola pre mňa celkom nevšedná, ale zaujímavá skúsenosť. Išiel som z Viedne do Frankfurtu nad Mohanom, odtiaľ do Chicaga a konečne po dlhej ceste som pristál na letisku v Denveri. Tam ma už čakal David a ďalší člen z Rakúska, Eurolanche Invasion III sa mohla začať. Keď sme v noci nastúpili do autobusu a ubytovali sa v miestnom hoteli, stále som nemohol uveriť, že som v Denveri. Keď sme na druhý deň išli konečne na prvý zápas do Pepsi Centra, kde hralo Colorado proti New York Rangers, doslova som sa triasol od vzrušenia. Prvýkrát som vstúpil do krásnej haly a uvidel veľký kolos a na ľad vybehlo moje milované mužstvo. Úplne som stratil reč a nemohol zavrieť ústa od úžasu. Prvý zápas mi zostane navždy v pamäti asi ako každému. Síce sme prehrali 1:3, ale za hostí vsietil hetrik Marián Gáborík, slovenský rodák.

Vďaka Eurolanche sme dostali my, členovia, okrem lístkov na zápasy aj VIP lístky do útrob haly, kde sme sa stretávali po každom zápase dokonca so samotnými hráčmi Colorada a takisto sme stretli aj hráčov súpera. Mal som možnosť nielen sa odfotiť počas nášho pobytu v Denveri so všetkými hráčmi, ale dokonca sa mi celé mužstvo podpísalo na môj nový, originál dres s číslom 9, ktorý nosí naša hviezda Matt Duchene. Boli to pre mňa neopakovateľné zážitky prehodiť pár slov s hráčmi a  pofotiť sa s nimi.

Okrem zápasov NHL sme v Pepsi Centre navštívili aj zápasy lakrosu, čo je veľmi zaujímavý šport a ktorý nás tiež bavil. Tretím športom, ktorý sme si nemohli nechať ujsť, bola slávna basketbalová NBA. V Pepsi Centre sme teda zo 16 dní, ktoré sme strávili v Denveri, boli takmer každý druhý deň v hale, kde sme si mohli vybrať rôzne športy. Navštívili sme aj tréningové centrum Colorada a ďalšiu halu, kde trénoval deti legenda svetového hokeja Joe Sakic. Podarilo sa nám dokonca s ním skontaktovať a Joe bol ochotný sa s nami chvíľku porozprávať a pofotiť sa. Keď si spomeniem ešte teraz na to, ako som sa fotil s touto legendou, mám stále zimomriavky. 

V Denveri sme spoznali aj nových ľudí, nadviazali nové kamarátstva a spoznali mesto a okolité časti. Za ten krátky čas som si splnil môj veľký sen. Colorado Avalanche zo šiestich stretnutí, ktoré sme navštívili, vyhralo päť a aj to umocnilo náš skvelý zážitok. Boli to pre mňa nádherné dva týždne a už teraz sa teším, kedy sa mi podarí opäť niečo podobné v budúcnosti zopakovať.

Dôležité odkazy:


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
10/01/2023 - 16:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."