Viac noviniek z fanklubu

Pohľad späť: Eurolanche Invasion XII

Pohľad späť: Eurolanche Invasion XIIBoštjan Černenšek sa stal prvým členom Eurolanche zo Slovinska, ktorý sa zúčastnil projektu Invasion. Toto je jeho sumár Invasion XII.

Eurolanche Invasion XII sa začala 11. februára 2020. Na letisko do Viedne sme sa dostali z rôznych miest na Slovensku, v Českej republike a zo Slovinska. Po rýchlej zastávke v Londýne, kde sa k nám pripojil posledný účastník Invasion XII, nabrala naša cesta smer Denver. Let bol bezproblémový a dokonca sme ušetrili čas, čo prišlo vhod na rýchly presun na náš prvý zápas proti Ottawe Senators. Zápas bol solídny, Avalanche napokon vyhrali na nulu, čo bol perfektný začiatok mojej prvej Invasion.

 

 

Po skvelom začiatku sa situácia veľmi rýchlo zmenila. Colorado prehralo s Washingtonom a Los Angeles v riadnom hracom čase, teda aj na zápase pod holým nebom v Air Force Academy. Aj keď obe prehry bolo ťažké spracovať, ťažšie to bolo hlavne proti LA, čím Colorado zavŕšilo bilanciu zápasov pod holým nebom na 0-2-0. Samotné dejisko udalosti bolo centrom viacerých, hlavne logistických problémov, na ktoré by sme však zabudli, ak by predsa len Avs vyhrali… Aj napriek všetkému, bolo toto podujatie skvelým zážitkom.

 

 

Autorom sumáru je Boštjan Černenšek, na fotke stojaci štvrtý sprava.

Hlavným bodom programu Invasion boli zápasy Colorada, ale popritom sme stihli navštíviť viacero krásnych miest, nielen v Denveri, ale aj v štáte Colorado, ako napríklad amfiteáter Red Rocks alebo Garden of Gods, park plný červených skál. Invasion priniesla tiež množstvo nákupov. Fakt hovorím o gigantických nákupoch… Tiež sme navštívili dva tréningy vo Family Sports Center, pričom po ich skončení sme stretli niekoľkých hráčov, ako napríklad Pavla Francouza, Joonasa Donskoia, ale predovšetkým Joea Sakica. Dostali sme a na jeden tréning priamo v Pepsi Centre v deň zápasu a trening priamo na Falcon Stadium pred zápasom proti Kings.

 

Colorado získalo body vo všetkých zostávajúcich domácich zápasoch - proti Tampe Bay (prehra po predĺžení), aj proti Islanders (výhra). Po tomto dvojzápase sme zamávali Denveru na rozlúčku a vyrazili sme na západ do Los Angeles. 

 

Invasion pokračovala dvoma zápasmi v Kalifornii a následným štvordňovým presunom s autom naspäť do Denveru. Pred prvým zápasom v Kalifornii, sme navštívili Tijuanu, mestečko v Mexiku, čo bol super zážitok, avšak nebolo naň veľa času, keďže nás čakal zápas proti Anaheimu. Colorado vyhralo, aj keď nepadlo veľa gólov, čo sa im podarilo ďalší deň proti LA, ako forma odplaty po zápase pod holým nebom. Tri dni v Kalifornii preleteli rýchlo, Denver na nás čakal.

 

 

 

Po ceste naspäť sme sa zastavili na jednu noc v Las Vegas, čo mu predchádzala jazda po slávnej ceste Route 66 s viacerými zastávkami. Po odchode z Las Vegas sme si pozreli Hooverovu priehradu a Grand Canyon. Ďalšiu noc sme strávili v mestečku Page, v Arizone. Nasledovný program nás zaviedol cez Utah až do Colorada, znovu s niekoľkými zastávkami po ceste, a tou poslednou, na štvorhranici amerických štátov. Tretiu noc na tripe sme strávili v Colorade, v meste Grand Junction. Následne sme sa vrátili do Denveru. Celkovo sme tak za 17 dní najazdili 5617 kilometrov.

 

V Denveri nas čakala posledná noc a posledný zápas pred odletom domov. Colorado vyhralo nad Buffalom, čím si natiahlo sériu výhier na štyri za sebou. Séria zápasov počas Invasion sa tak uzavrela na bilancii 5-2-1. Čakal nás let do Európy so spomínaním na vynikajúce výkony, krásne navštívené miesta a skvelých ľudí, ktorých sme stretli.

Suma sumárum, Invasion bola fantastickým zážikom a ak si niekto nie je istý, či by sa chcel pripojiť, tak nech nie je. Určite sa to oplatí. Splnil sa mi sen, keď som videl svoj prvý zápas Colorada, ako aj stretol Sakica. Dva splnené sny na čele množstva zážitkov za 17 dní výletu, na ktorý budem spomínať do smrti.

 

 

Dôležité odkazy:


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
10/02/2023 - 22:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."