Viac noviniek z fanklubu

Pohľad späť: Eurolanche Invasion VII

Pohľad späť: Eurolanche Invasion VIINa svoju prvú účasť v Eurolanche Invasion a zápasoch NHL si zaspomínal Branislav Švec. Za oceánom strávil 17 dní a dokopy videl šesť zápasov Colorada Avalanche.

Na Štefana roku 2014 sme boli ako mnohí Slováci hore dlhšie ako obvykle. Nie však kvôli celonočnej zábave, ale kvôli úplne inému druhu šialenstva. V tento deň sme precestovali 8 747 km, aby sme si splnili svoj sen – zažiť NHL. Deň predtým sme sa vo dvojici s Rudom Šerým (jeho tretí výlet) z Popradu dopravili cez Košice do Budapešti. Prespali sme na hoteli a a skoro ráno sme dorazili na letisko. Tam sme sa zvítali s ostatnými členmi výpravy, ktorí pricestovali z ďalších miest Slovenska a mohli sme vyraziť. Cez Brusel a Washington sme do Denveru dorazili kvalitne unavení niečo po 21:00 miestneho času. Pre niektorých z nás trvala celá cesta dokopy aj 35 hodín! Eurolanche Invasion VII sa mohla začať.

Autor článku Branislav Švec s Nathanom MacKinnonom.

Hneď prvý programový deň bol pre nás deň s veľkým D. Zoznámenie sa s Amerikou, požičanie áut, prechádzka v centre Denveru, ktorý vyzeral presne tak, ako som si ho zapamätal z hry NBA 93, no a hlavný program – zápas Colorada AvalancheChicagom Blackhawks. Ešte pred jeho začiatkom s nami spravil arénový moderátor rozhovor, ktorý sa vysielal priamo na veľkej kocke pred vypredanou halou. Prvé minúty zápasu, Nathan MacKinnon naštartoval motory, zápästím trafil vinkel snáď od modrej čiary. V prvej tretine padlo päť gólov a to najlepšie ešte len malo prísť. Martina, rodáčka z Popradu žijúca v Colorade a pracujúca pre personál na štadióne, ma zlanárila do prestávkovej súťaže a hneď v premiérovom zápase NHL som sa ocitol na ľade. Súťaž pre divákov, obrie pexeso, som vyhral a tak na dlhý čas ostávam v NHL nezdolaný. Po prehranom zápase sme vďaka VIP lístkom od klubu čakali na hráčov Avs a tí sa bez problémov pristavili, podpísali, čo bolo treba, odfotili sa s nami a nemali problém ani vyobjímať dievčenskú časť výpravy.

Ďalšie dni nás čakal výlet do národného parku Rocky Mountain National Park. Autami sme vyšli do výšky 2 800 metrov, čo bol pre niektorých z nás osobný rekord, ktorý sme mali už o dva dni zase pokoriť. Jasné počasie sa v horách zmenilo na snehovú búrku, o to však krajší zážitok pre nás. Absolvovali sme aj prehliadku a ochutnávku amerického moku v najväčšom pivovare na svete Coors, navštívili sme železničné Colorado Railroad Museum v meste zlatej horúčky Golden, boli sme aj v Colorade Springs, a v naozaj arktickom počasí sme sa vyviezli známou Cog Railway zubačkou do výšky 3 400 metrov. Smerovali sne na vrchol hory Pike's Peak, ale do výšky 4 300 m sme sa kvôli snehu nedostali. V našom pláne nemohla chýbať cesta do Aspenu, najznámejšieho zimného strediska v Severnej Amerike. Čakala nás štvorhodinová cesta po diaľnici v horách, krásne centrum, luxusné obchody a nakoniec kúpanie sa v termálnej vode medzi krásnymi horami pri teplote -12°C presne na Nový rok. Ja osobne som ešte navštívil aj zápas NBA miestneho klubu Denver Nuggets. Program bol teda naozaj nabitý každý deň.

Na konci Invasion VII sme si mohli povedať, že sme videli sme výhru Colorada po predĺžení, v nájazdoch, v riadnom hracom čase a naša hokejová bilancia počas tripu bola slušných 5-2. Okrem zápasov sme si nenechali ujsť prehliadku štadióna, navštívili sme tréningové centrum Avs a videli aj pre verejnosť uzavretý tréning v Pepsi Center.

Medzeru medzi domácimi zápasmi sme si s Rudom a Tomášom vyplnili skvelým trojdňovým výletom do San Francisca. Nenechali sme si ujsť jazdu bicyklami po moste Golden Gate Bridge, navštívili sme najslávnejšiu uličku mesta The Crookedest Street, ale aj miestne múzeá, Chinatown, hipisácku štvrť a jazdili v historickej električke „cable car“. David s Norbertom boli v tom čase v Chicagu, kde si nenechali ujsť hosťovský zápas Avalanche.

Nabitý program pokračoval aj v záverečnej tretine výletu. Absolvovali sme súkromné stretnutia s Milanom Hejdukom a Janom Hejdom. Spevák americkej/kanadskej hymny pred každým zápasom Jake Schroeder nám dokonca priniesol ukázať prsteň za Stanley Cup 2001, ktorý dostal od klubu. V tejto časti nemôžem zabudnúť ani na nakupovanie, ktorého bolo neúrekom od prvého do posledného dňa Eurolanche Invasion VII.

Rozlúčkový zápas pre nás chalani otočili z 0:2 na 4:3 a tak nám na Colorado zostávajú krásne spomienky, na ktoré asi nikdy nezabudneme. Splnili sme plán výletu, splnili sme si sny, videli sme kus sveta a máme zážitky ako málokto. Časť z nich sa dokonca objavili v tlačenom vydaní denníka Denver Post, keď o nás miestni novinári napísali veľký článok.

 

Dôležité odkazy:


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
25/01/2023 - 19:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."